Recipes, Рецепти

Суров еспресо чийзкейк

Суров чийзкейк с кафе и ванилия

Този суров чийзкейк с еспресо и бадемова кора от суров шоколад е божествено лек и лесен. Естествено подсладен с кленов сироп и фурми, той ще бъде десертът без печене, към който ще се връщате отново и отново.

Съставки:

Шоколадова бадемова коричка

Пълнеж

Начин на приготвяне:

Шоколадова бадемова коричка

  1. Намазнете леко форма за торта и я оставете настрана.
  2. Изсипете бадемите в кухненски робот и ги смеляйте до получаване на полуфино брашно. Все пак искате да има малко хрупкавост, така че не ги смеляйте на прах.
  3. Добавете маслото, фурмите, морската сол, какаото на прах и екстракта от бадем и шоколад в кухненския робот и разбийте до хомогенна смес.
  4. Изсипете съдържанието в подготвената тава и много силно притиснете сместа, за да се образува коричка. Замразете кората за поне 20 минути, докато приготвяте пълнежа.

Пълнеж за чийзкейк

  1. Разбийте сметаната на средна скорост, докато достигне твърди връхчета. Оставете настрана.
  2. В чиста купа разбийте заедно крема сиренето и кленовия сироп до гладка смес. Внимателно добавете сметаната, като внимавате да не изкарате целия въздух.
  3. Като разбивате на средна скорост, много бавно изсипете втечнения желатин. Спрете да разбърквате след като добавите целия желатин.
  4. Разделете сместа в две отделни купички по равно.
  5. В първата купа добавете екстракта от кафе и внимателно разбъркайте. Във втората купа добавете екстракта от ванилия и внимателно разбъркайте

Сглобяване

  1. Извадете кората от фризера и изсипете в него сместа с кафето, като се уверите, че сте изравнили върха. Поставете тавата обратно във фризера за 30-45 минути, за да се стегне леко.
  2. След като пълнежа се втвърди, изсипете ваниловата смес и заравнете върха. Охладете в хладилника за поне 8 часа или за цяла нощ за най-добри резултати.
  3. Поръсете горната част на чийзкейка с какао на прах непосредствено преди сервиране и сервирайте веднага.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *