Просто забъркайте тиквата с чесън, след това я запечете на фурна до златисто, залейте я с лекият сос от кисело мляко и поръсете с кедрови ядки. Толкова е лесно, но и толкова превъзходно!
Продукти за тиквата
- сол
- черен пипер
- зехтин
- чесън
- 500гр. тиква
За соса
- кисело мляко
- лимон
- малко чесън
- сол
- черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне
За тиквата
- Нарежете на кубчета.
- Разбъркайте с чесъна, солта, пипера и зехтина.
- Най-лесно е да направите това в купа, за да се покрие изцяло тиквата с подправките.
- Разпределете върху тава, застлана с хартия за печене.
- Печете в ГОРЕЩА фурна – 200°C с вентилатор – за да се получи хубав цвят на тиквата за времето, необходимо за изпичане на вътрешността. Високата температура е от ключово значение – ако използвате по-ниска температура, докато тиквата стане златиста, вътрешността ѝ ще се превърне в каша.
- Тиквата е готова, когато е напълно сготвена и има хубави златисти краища – 20 минути, разбърквате и след това още 10 минути.
За соса
- Разбъркайте, след което оставете настрана поне 10 минути, за да се развият ароматите!
- Сервирайте като сложите соса на дъното на чинията и отгоре поставите тиквата и поръсите с ядки по избор.