Рецепти

Печена тиква със сос от кисело мляко и кедрови ядки

тиква с кедрови ядки и лимонов сос

Просто забъркайте тиквата с чесън, след това я запечете на фурна до златисто, залейте я с лекият сос от кисело мляко и поръсете с кедрови ядки. Толкова е лесно, но и толкова превъзходно!

Продукти за тиквата

За соса

Начин на приготвяне

За тиквата

  • Нарежете на кубчета.
  • Разбъркайте с чесъна, солта, пипера и зехтина.
  • Най-лесно е да направите това в купа, за да се покрие изцяло тиквата с подправките.
  • Разпределете върху тава, застлана с хартия за печене.
  • Печете в ГОРЕЩА фурна – 200°C с вентилатор – за да се получи хубав цвят на тиквата за времето, необходимо за изпичане на вътрешността. Високата температура е от ключово значение – ако използвате по-ниска температура, докато тиквата стане златиста, вътрешността ѝ ще се превърне в каша.
  • Тиквата е готова, когато е напълно сготвена и има хубави златисти краища – 20 минути, разбърквате и след това още 10 минути.

За соса

  • Разбъркайте, след което оставете настрана поне 10 минути, за да се развият ароматите!
  • Сервирайте като сложите соса на дъното на чинията и отгоре поставите тиквата и поръсите с ядки по избор.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *