Recipes, Рецепти

Перфектните веган палачинки

Веган палачинки

Съставки:

  • 130гр. универсално брашно, пълнозърнесто брашно или смес от безглутенови брашна
  • 2ч.л. бакпулвер
  • 1/4ч.л. фина морска сол
  • 1/4ч.л. смляна канела, по желание
  • 230мл. веган мляко (ние препоръчваме овесено)
  • 1 ½с.л. захар или кленов сироп
  • 3с.л. зехтин, разтопено кокосово масло или разтопено растително масло
  • 1ч.л. чист екстракт от ванилия

Начин наприготвяне:

  • Разбийте брашното, бакпулвера и солта в средна купа.
  • Разбъркайте млякото, захарта, зехтина и екстракта от ванилия, докато се смесят.
  • Направете кладенче в средата на брашнената смес, изсипете млечната смес в кладенчето и разбъркайте с вилица, докато вече не се виждат бучки брашно. Не е страшно, ако тестото има няколко малки бучки.
  • Загрейте голям тиган на средна температура.
  • Леко намажете или напръскайте тигана с олио или разтопено растително масло. Оформете средно големи палачинки с помощта на малък черпак.
  • Когато краищата изглеждат сухи, а по горните повърхности на палачинката започнат да се появяват и пукат мехурчета, обърнете я. Това отнема около 2 минути. След като я обърнете, гответе още 1-2 минути или докато леко покафенее и се запече в средата. Сервирайте веднага с топъл сироп и горски плодове.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *