Recipes, Рецепти

Меки бисквитки от джинджифил с кленова глазура

Джинджифилови бисквити с ванилия

Съставки:

Бисквитки

  • 170гр. несолено масло, меко
  • 200гр. кристална захар
  • 1 голямо яйце
  • 80мл. меласа
  • 280гр. универсално брашно
  • 2 чаени лъжички сода за хляб
  • 3/4ч.л. сол
  • 1-2ч.л. смлян джинджифил
  • 1ч.л. екстракт от ванилия
  • кристална захар за разточване

Кленова глазура

  • 1с.л. разтопено масло
  • 1с.л. чист кленов сироп
  • 180гр. пудра захар
  • 2с.л. мляко (и съвсем малко повече, ако имате нужда от повече)
  • щипка сол, на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Разбийте маслото и захарта в купа с помощта на миксер, докато станат леки и пухкави. Добавете яйцето и меласата; разбъркайте, докато се смесят.
  3. Добавете брашното, содата за хляб, солта, ванилията и джинджифила. Разбъркайте, докато се получи меко тесто.
  4. Оформете малки топчета (с размер малко по-малък от този на топка за голф) и ги оваляйте в захарта. Печете 9-11 минути; извадете ги от тавата, за да могат бисквитките да се сплескат леко, докато се охладят.
  5. Разбийте съставките за кленовата глазура заедно до гладка смес (тя ще бъде много гъста – ако е прекалено гъста, просто добавяйте по една чаена лъжичка мляко, докато стане подходяща за потапяне, но искаме да е много гъста, за да се стегне добре). Потопете едната страна на охладените бисквити в кленовата глазура, поставете върху восъчна хартия и добавете няколко празнични поръски преди глазурата да стегне!

Рецептата е адаптирана от: pinchofyum.com

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *