Съставки:
Бисквитки
- 170гр. несолено масло, меко
- 200гр. кристална захар
- 1 голямо яйце
- 80мл. меласа
- 280гр. универсално брашно
- 2 чаени лъжички сода за хляб
- 3/4ч.л. сол
- 1-2ч.л. смлян джинджифил
- 1ч.л. екстракт от ванилия
- кристална захар за разточване
Кленова глазура
- 1с.л. разтопено масло
- 1с.л. чист кленов сироп
- 180гр. пудра захар
- 2с.л. мляко (и съвсем малко повече, ако имате нужда от повече)
- щипка сол, на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Разбийте маслото и захарта в купа с помощта на миксер, докато станат леки и пухкави. Добавете яйцето и меласата; разбъркайте, докато се смесят.
- Добавете брашното, содата за хляб, солта, ванилията и джинджифила. Разбъркайте, докато се получи меко тесто.
- Оформете малки топчета (с размер малко по-малък от този на топка за голф) и ги оваляйте в захарта. Печете 9-11 минути; извадете ги от тавата, за да могат бисквитките да се сплескат леко, докато се охладят.
- Разбийте съставките за кленовата глазура заедно до гладка смес (тя ще бъде много гъста – ако е прекалено гъста, просто добавяйте по една чаена лъжичка мляко, докато стане подходяща за потапяне, но искаме да е много гъста, за да се стегне добре). Потопете едната страна на охладените бисквити в кленовата глазура, поставете върху восъчна хартия и добавете няколко празнични поръски преди глазурата да стегне!
Рецептата е адаптирана от: pinchofyum.com