Нисковъглехидратен, високопротеинов тиквен хляб с ниско съдържание на захар! Този вкусен, пълен с хранителни вещества хляб съчетава уютния вкус на тиквата с деликатната свежест на тиквичките, което го прави идеална закуска за студеното време.
Съставки
- 2 яйца
- 1/2ч.ч. кокосово масло – разтопено
- 1/3ч.ч. сироп от якон, агаве или друг подсладител
- 1ч.ч. тиквено пюре
- 1ч.л. натурална ванилия
- 3/4ч.ч. бадемово брашно
- 1/2ч.ч. кокосово брашно
- 1/2ч.ч. протеин на прах
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сол
- 2ч.ч. настъргани тиквички (изстискани)
- 1/2ч.ч. мини шоколадови стърготини или капки (по избор)
- 1/2ч.ч. счукани орехи (по избор)
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната до 180градуса и покрийте форма за хляб с хартия за печене.
- В голяма купа разбийте заедно яйцата, кокосовото масло и подсладителя.
- Разбийте тиквеното пюре и ванилията. Оставете настрана.
- В по-малка купа смесете брашното, протеина на прах, содата за хляб, бакпулвера и солта.
- Добавете сухите съставки към мокрите и разбъркайте, докато се съединят. Разбъркайте настърганите тиквички, шоколадовите стърготини и орехите, като запазите 1/3 чаша за поръсване отгоре преди печене.
- Изсипете във формата за печене. Поръсете с останалите шоколадови стърготини и орехи.
- Печете 45-55 минути или докато клечка за зъби, поставена в средата, излезе чиста.
Рецептата е адаптирана от: www.staygoldenhealth.com