Recipes, Рецепти

Кремообразна гъбена паста с трюфели

Фетучини паста с трюфел

Това е лесна паста, която се приготвя за около 30 минути: перфектно сварени фетучини, покрити с кремообразен гъбен сос, смесен с пармезан, пресни билки и лимон. Лесна и вкусна вечеря за специални случаи, която всеки може да приготви.

Съставки:

  • 115гр паста фетучини
  • 3 супени лъжици масло
  • 250гр гъби по избор, нарязани на филийки
  • 3 супени лъжици трюфел масло с пармезан
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 1 чаена лъжичка прясна мащерка
  • 170мл. гъста сметана
  • Сок от 1 лимон
  • 50гр. пармезан, настърган
  • 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
  • 1 лимонова кора
  • кошерна сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • Сложете студена подсолена вода да заври за пастата. Докато тя се загрява, разтопете маслото в голям тиган за соте на средна температура. След като маслото се разтопи, добавете нарязаните гъби в тигана заедно с около половината от трюфеловото масло. Поръсете с около ½ чаена лъжичка сол, разбърквайте от време на време и оставете гъбите да се сготвят за 6-7 минути.
  • Добавете счукания чесън и прясната мащерка в горещия тиган с нарязаните гъби и разбъркайте, за да не загори чесънът. Гответе за минута, докато чесънът стане много ароматен. (Ако водата вече ври, добавете пастата да се готви)
  • Изсипете сметана в тигана с гъбите и добавете другата половина от трюфеловото масло. Разбъркайте добре и оставете да къкри на среден огън, като разбърквате от време на време, в продължение на 8-10 минути, докато сметаната намалее наполовина. След като се редуцира, добавете сока от половин лимон, опитайте и добавете още, ако е необходима повече киселинност.
  • Изключете котлона с гъбите и разбъркайте пармезана постепенно в соса.
  • Добавете сварената паста към соса. Опитайте отново ястието и добавете сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.
  • Сервирайте веднага с настъргана лимонова кора, още пармезан и нарязан пресен магданоз върху пастата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *