Съставки:
- 180гр. брашно
- 5гр. матча
- ½ч.л. бакпулвер
- ½ч.л. сода за хляб
- ½ч.л. сол
- 115гр. несолено масло, омекотено на стайна температура
- 150гр. кристална захар
- 1 голямо яйце, със стайна температура
- 1ч.л. екстракт от ванилия
- 100гр. бял шоколад, нарязан на едро, плюс една шепа допълнително за украса
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Смесете сухите съставки: В малка купа разбъркайте заедно брашното, матчата, бакпулвера, содата и солта. Оставете настрана.
- Разбийте маслото и захарта: В голяма купа разбийте с електрически миксер омекналото масло до много кремообразна смес. Добавете захарта и разбивайте с миксера, докато стане много кремообразна и пухкава, около 3-4 минути.
- Добавете яйцата: Добавете яйцата и екстракта от ванилия и разбъркайте отново, докато се смесят.
- Добавете сухите съставки към мокрите съставки: Добавете сместа с брашното към маслената смес и разбъркайте за кратко.
- Сложете шоколада: Добавете нарязания шоколад и рабъркайте тестото със силиконова шпатула. Не прекалявайте с разбъркването.
- Загребете тестото за бисквитки: С помощта на лъжица за сладолед с дължина изгребете топки от тестото за бисквити и ги поставете върху хартията за печене, като оставите около 2 см между всяка бисквита за разстилане.
- Печене: Печете бисквитките за 12-14 минути или докато краищата им станат твърди, но средата е все още много мека. През последните 2 минути от печенето натиснете няколко допълнителни парченца бял шоколад върху всяка бисквитка (по желание).
- Охлаждане: Оставете бисквитките да се охладят върху хартията за печене за 10 минути, преди да ги прехвърлите внимателно върху решетка, за да се охладят напълно.
Рецептата е адаптирана от: teakandthyme.com