Рецепти

Бисквитки с бял шоколад и крем от тиква

бисквитки с тиква и бял шоколад

Домашно приготвени бисквитки с подправено тиквено масло и поръсени с бял шоколад. Всяка топка тестото се овалва в захар с подправки, преди да се изпече до съвършенство. Всяка хапка е мека и дъвчаща със сладки нотки на ванилия и подправки.

Съставки

  • 115гр. осолено масло, на стайна температура
  • 110гр. светла или тъмна кафява захар
  • 50гр. кристална захар
  • 45гр. крем от тиква
  • 1 голямо яйце
  • 2ч.л. екстракт от ванилия
  • 190гр брашно ( вж. бележката)
  • 1/4ч.л. сода за хляб
  • 1/4ч.л. бакпулвер
  • 1/2ч.л. смляна канела
  • 1/2ч.л. кошерна сол
  • капки бял шоколад на вкус
бисквитки, захар, подправки, готвене


За овалване на бисквитите

  • 65гр. кристална захар
  • 2ч.л. смляна канела
  • 1ч.л. смлян джинджифил
  • 1/2ч.л. кардамон
  • 1/4ч.л. прясно настъргано индийско орехче
  • 1 малка щипка черен пипер

Инструкции


1. Загрейте фурната до 180° F. Постелете лист хартия за печене в тавата, която ще ползвате

2. В голяма купа разбийте маслото, кафявата захар и кристалната захар, докато се смесят. Добавете крема от тиква, яйцето и ванилията и разбийте до хомогенна смес. Добавете брашното, содата за хляб, бакпулвера, канелата и солта. Сложете белия шоколад.

бисквитки с подправки, тиква, бял шоколад

3. За да приготвите захарта с подправки, смесете всички съставки в плитка купа.

4. Разточете тестото и направете топчета с големина 1 супена лъжица и след това ги оваляйте в захарта с подправки.

5. Поставете бисквитите на разстояние около 5см. една от друга върху подготвената тава за печене. Като използвате дланта си, леко сплескайте топчетата надолу.

6.. Печете за 8 мин. Извадете тавата от фурната и почукайте тавата върху плота 1/2 пъти, за да ги изравните. Върнете във фурната и печете още 2-3 минути или докато бисквитките започнат да се стягат по краищата, но все още са тестени в средата. Оставете бисквитките да се охладят върху хартията за печене. Те ще продължат леко да се пекат, докато стоят върху хартията за печене. Яжте топли или оставете да изстинат и след това съхранявайте в херметически затворен съд.

Бележка:

Брашно: ако тестото е прекалено лепкаво на пипане, добавете 2-6 супени лъжици допълнително брашно.

Рецептата е адаптирана от: www.halfbakedharvest.com

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *