Домашно приготвени бисквитки с подправено тиквено масло и поръсени с бял шоколад. Всяка топка тестото се овалва в захар с подправки, преди да се изпече до съвършенство. Всяка хапка е мека и дъвчаща със сладки нотки на ванилия и подправки.
Съставки
- 115гр. осолено масло, на стайна температура
- 110гр. светла или тъмна кафява захар
- 50гр. кристална захар
- 45гр. крем от тиква
- 1 голямо яйце
- 2ч.л. екстракт от ванилия
- 190гр брашно ( вж. бележката)
- 1/4ч.л. сода за хляб
- 1/4ч.л. бакпулвер
- 1/2ч.л. смляна канела
- 1/2ч.л. кошерна сол
- капки бял шоколад на вкус

За овалване на бисквитите
- 65гр. кристална захар
- 2ч.л. смляна канела
- 1ч.л. смлян джинджифил
- 1/2ч.л. кардамон
- 1/4ч.л. прясно настъргано индийско орехче
- 1 малка щипка черен пипер
Инструкции
1. Загрейте фурната до 180° F. Постелете лист хартия за печене в тавата, която ще ползвате
2. В голяма купа разбийте маслото, кафявата захар и кристалната захар, докато се смесят. Добавете крема от тиква, яйцето и ванилията и разбийте до хомогенна смес. Добавете брашното, содата за хляб, бакпулвера, канелата и солта. Сложете белия шоколад.

3. За да приготвите захарта с подправки, смесете всички съставки в плитка купа.
4. Разточете тестото и направете топчета с големина 1 супена лъжица и след това ги оваляйте в захарта с подправки.
5. Поставете бисквитите на разстояние около 5см. една от друга върху подготвената тава за печене. Като използвате дланта си, леко сплескайте топчетата надолу.
6.. Печете за 8 мин. Извадете тавата от фурната и почукайте тавата върху плота 1/2 пъти, за да ги изравните. Върнете във фурната и печете още 2-3 минути или докато бисквитките започнат да се стягат по краищата, но все още са тестени в средата. Оставете бисквитките да се охладят върху хартията за печене. Те ще продължат леко да се пекат, докато стоят върху хартията за печене. Яжте топли или оставете да изстинат и след това съхранявайте в херметически затворен съд.
Бележка:
Брашно: ако тестото е прекалено лепкаво на пипане, добавете 2-6 супени лъжици допълнително брашно.
Рецептата е адаптирана от: www.halfbakedharvest.com