Съставки:
- 190гр. киноа
- 2с.л. зехтин
- 1/2 голяма глава лук, нарязана на кубчета
- 1 зелена чушка, изчистена и нарязана на кубчета
- 1 консерва печени домати на кубчета, изцедени
- 1 консерва зелени люти чушлета, нарязани на кубчета, отцедени, или 1 голям халапеньо, без семена и нарязано на кубчета
- 1с.л. кимион
- 1ч.л. чили на прах
- 1ч.л. чесън на прах
- 1/2ч.л. сол или на вкус
- 1 консерва царевица (около 1 чаша), отцедена
- 1 консерва черен боб (около 1 1/2 чаша), отцедена и изплакната
- 6 големи тортили
- 144 грама накъсана маруля
- Гуакамоле или нарязано авокадо, по желание
Начин на приготвяне:
В голям тиган или тенджера загрейте зехтина на среден огън, добавете лука и чушката и задушавайте 5 минути.
Добавете доматите, зелените люти чушки или халапеньо, кимиона, чилито на прах, чесъна на прах и солта, разбъркайте добре и продължете да готвите още 4-5 минути, като разбърквате често.
Добавете черния боб и царевицата и гответе няколко минути, докато се затоплят. Опитайте на вкус.
Наредете на пластове + навийте на руло:
Поставете тортилите върху равна повърхност, по средата, като оставите по няколко сантиметра във всеки край, наредете черен боб, след това маруля, гуакамоле и завършете с киноа. Сгънете и се насладете!
Рецептата е адаптирана от: simple-veganista.com