Рецепти

Яйца Бенедикт

Трябва да имате топъл, хрупкав бекон, горещи препечени хлебчета с масло, яйца и топъл, кремообразен сос Холандез.

 


Съставки

  • 8 резена бекон
  • 4 големи яйца
  • 2 ч.л. оцет
  • 2 хлебчета
  • Масло
  • Авокадо
  • Естрагон
  • Прясно смян черен пипер

За сос Холандез

  • 10 с.л. масло
  • 3 бр. яйчни жълтъка
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/2 ч.л. сол
  • Табаско

Начин на приготвяне

  1. Оставете да заври голяма тенджера, напълнена до две трети с вода, след което добавете оцета. Оставете водата да заври отново, след което намалете котлона до слаб огън.
  2. Доката водата ври загрейте голям тиган на средно слаб огън. Добавете лентите бекон. Запържете бавно, като от време на време обръщате, докато беконът покафенее от двете страни (около 10 минути).
  3. Използвайте щипци или вилица, за да извадите бекона от тигана, поставете върху хартиена кърпа, за да поеме излишната мазнина.
  4. Разтопете внимателно 10 супени лъжици масло.
  5. Сложете 3 жълтъка, супена лъжица лимонов сок, 1/2 чаена лъжичка сол в блендер. Блендирайте на средна до средна висока скорост в продължение на 30 секунди (пребройте или отмерете времето), докато яйцата избелеят на цвят.
  6. Намалете блендера на най-ниска степен, бавно капнете в горещото разтопено масло, като продължавате да смесвате. Опитайте за сол и киселинност и добавете още сол или лимонов сок на вкус.
  7. Прехвърлете го в съд, който можете да използвате за наливане, и го поставете на топло, но не горещо, място върху или близо до плота.
  8. Разбийте яйце в малка купа и го пъхнете в кипящата вода. След като започне да се втвърдява, можете да пъхнете друго яйце, докато приготвите и четирите.
  9. Изключете котлона, покрийте тигана и оставете да престои 4 минути. (Запомнете кое яйце е влязло първо, ще искате първо да го извадите.) Когато дойде време да извадите яйцата, внимателно извадете с решетъчна лъжица.
  10. За финал намажете с масло едната препечени филийки. Отгоре сложете авокадо и 2 резена бекон. Сложете поширано яйце върху бекона, след което залейте с малко Холандез. Поръсете с естрагон и пипер върху всичко и сервирайте.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *