Трябва да имате топъл, хрупкав бекон, горещи препечени хлебчета с масло, яйца и топъл, кремообразен сос Холандез.
Съставки
- 8 резена бекон
- 4 големи яйца
- 2 ч.л. оцет
- 2 хлебчета
- Масло
- Авокадо
- Естрагон
- Прясно смян черен пипер
За сос Холандез
- 10 с.л. масло
- 3 бр. яйчни жълтъка
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/2 ч.л. сол
- Табаско
Начин на приготвяне
- Оставете да заври голяма тенджера, напълнена до две трети с вода, след което добавете оцета. Оставете водата да заври отново, след което намалете котлона до слаб огън.
- Доката водата ври загрейте голям тиган на средно слаб огън. Добавете лентите бекон. Запържете бавно, като от време на време обръщате, докато беконът покафенее от двете страни (около 10 минути).
- Използвайте щипци или вилица, за да извадите бекона от тигана, поставете върху хартиена кърпа, за да поеме излишната мазнина.
- Разтопете внимателно 10 супени лъжици масло.
- Сложете 3 жълтъка, супена лъжица лимонов сок, 1/2 чаена лъжичка сол в блендер. Блендирайте на средна до средна висока скорост в продължение на 30 секунди (пребройте или отмерете времето), докато яйцата избелеят на цвят.
- Намалете блендера на най-ниска степен, бавно капнете в горещото разтопено масло, като продължавате да смесвате. Опитайте за сол и киселинност и добавете още сол или лимонов сок на вкус.
- Прехвърлете го в съд, който можете да използвате за наливане, и го поставете на топло, но не горещо, място върху или близо до плота.
- Разбийте яйце в малка купа и го пъхнете в кипящата вода. След като започне да се втвърдява, можете да пъхнете друго яйце, докато приготвите и четирите.
- Изключете котлона, покрийте тигана и оставете да престои 4 минути. (Запомнете кое яйце е влязло първо, ще искате първо да го извадите.) Когато дойде време да извадите яйцата, внимателно извадете с решетъчна лъжица.
- За финал намажете с масло едната препечени филийки. Отгоре сложете авокадо и 2 резена бекон. Сложете поширано яйце върху бекона, след което залейте с малко Холандез. Поръсете с естрагон и пипер върху всичко и сервирайте.