Земните, борови и есенни нюанси на кестеновия мед добавят необичаен вкус към нежността на крушите. Това е много лесна рецепта, която се приготвя само за няколко минути. Вземете няколко узрели круши и направете този вкусен десерт.
Съставки
- 4 с.л. Кестенов мед
- 6 малки твърди, узрели круши, обелени и разполовени
- 5 стръка прясна мащерка, за предпочитане лимонена мащерка
- 2 с.л. масло, нарязано на парчета
- Щипка сол
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната до 180°С.
- В голям тиган, на слаб огън, затоплете 2 с.л. мед, докато започне леко да се карамелизира, около 10 минути.
- Добавете нарязаните круши и оставете да къкри на средно слаб огън, докато започнат да стават златисто кафяви по краищата, около 15 минути.
- Обърнете крушите с препечената страна нагоре, разпръснете върху тях 3 стръка мащерка и прехвърлете тигана във фурната. Печете крушите, докато омекнат, 20 до 30 минути, в зависимост от зрялостта им.
- Междувременно в тенджера оставете да къкрят останалите 2 супени лъжици мед с останалите 2 стръка мащерка за 2 минути. Бавно разбийте маслото, след което разбъркайте солта. Поддържайте топло.
- Поръсете сместа от мед и масло върху крушите и сервирайте гореща или топла.
(Можете да направите крушите 1 ден напред и да ги оставите в хладилник; затоплете отново във фурна с температура 150°С . за 10 до 15 минути. Направете сместа от мед и масло, докато претопляте.)