Рецепти

Класическо швейцарско сирене фондю

Толкова е лесно, трябват ви само картофи или хляб, за да се насладите истински на топящото се сирене.

 


Съставки

  • 1 скилидка чесън, наполовина
  • 450 гр. сирене Грюйер, настъргано
  • 220 гр.сирене Ементалер или друго швейцарско сирене, настъргано
  • 1 чаша сухо бяло вино
  • 1 с.л.плюс 1 ч.л. царевично нишесте
  • 1 ч.л. пресен лимонов сок
  • 1 1/2 с.л. кирш
  • Прясно смлян пипер
  • Прясно настъргано индийско орехче

 


Начин на приготвяне

  1. Натъркайте вътрешността на тенджера със скилидката чесън.
  2. Комбинирайте настъргания грюйер и ементалер с виното, царевичното нишесте и лимоновия сок в тенджерата за фондю и гответе на умерен огън, като разбърквате от време на време, докато сирената започнат да се топят, около 5 минути.
  3. Намалете котлона до минимум. Добавете кирша и обилна щипка пипер и индийско орехче и гответе, като разбърквате внимателно, докато стане кремообразна текстура, около 3 минути. Не преварявайте фондюто или ще стане жилаво.
  4. Сервирайте веднага.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *