Толкова е лесно, трябват ви само картофи или хляб, за да се насладите истински на топящото се сирене.
Съставки
- 1 скилидка чесън, наполовина
- 450 гр. сирене Грюйер, настъргано
- 220 гр.сирене Ементалер или друго швейцарско сирене, настъргано
- 1 чаша сухо бяло вино
- 1 с.л.плюс 1 ч.л. царевично нишесте
- 1 ч.л. пресен лимонов сок
- 1 1/2 с.л. кирш
- Прясно смлян пипер
- Прясно настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне
- Натъркайте вътрешността на тенджера със скилидката чесън.
- Комбинирайте настъргания грюйер и ементалер с виното, царевичното нишесте и лимоновия сок в тенджерата за фондю и гответе на умерен огън, като разбърквате от време на време, докато сирената започнат да се топят, около 5 минути.
- Намалете котлона до минимум. Добавете кирша и обилна щипка пипер и индийско орехче и гответе, като разбърквате внимателно, докато стане кремообразна текстура, около 3 минути. Не преварявайте фондюто или ще стане жилаво.
- Сервирайте веднага.