Рецепти

Крем супа от тиква с трюфел

тиква, супа, трюфел, супа с тиква, гъби, рецепта

Дойде сезонът на тиквата и Ви представяме лесна, бърза и вкусна идея за седмична вечеря! Кремообразна, здравословна и в комбинация с уникалния аромат на трюфела, обещаваме тази рецепта да Ви стане любима.

Съставки

30мл. екстра върджин зехтин

1/2 средно голяма глава лук, нарязана на кубчета

225гр. картофи

1 средно голяма тиква (около 570гр.), обелена, почистена от семената и нарязана на кубчета

около 10 стръка магданоз

900мл. зеленчуков или пилешки бульон

сол, на вкус

120мл. сметана, по желание

5-10мл. зехтин с трюфел или трюфелова салса

черен пипер, на вкус

Инструкции

Загрейте голяма тенджера на средна температура. Добавете олиото, малко вода и лука. Гответе, докато лукът придобие златистокафяв цвят – 2-3 минути. Разбъркайте парчетата тиква и картофа. Като разбърквате от време на време, гответе, докато тиквата започне да омеква, около 10 минути.

Завържете клонките магданоз с кухненски конец. Добавете връзката магданоз и зеленчуковия (или пилешкия) бульон към тиквата. Оставете да заври и продължете да готвите 15-25 минути или докато тиквата и картофа омекнат.

Извадете магданоза от супата и я оставете да се охлади достатъчно, за да може да се обработва безопасно. Пасирайте супата, докато стане гладка смес. Върнете супата в тенджера. Подправете със сол, сметана по желание, зехтин с трюфел и черен пипер на вкус.

Сервирайте я топла, гарнирана с нарязан магданоз и пресен настърган трюфел и/или сметана по избор.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *