Най-хубавата част от приготвянето на домашна пица е, че можете да я приготвите както ви харесва! Подправете я, украсете я, добавете яйце или още сирене и месо. Изборът е ваш. Освен това приготвянето на пица може да бъде доста лесно. За по-бързи резултати можете да използвате закупено от магазина тесто за пица.
Съставки:
- 15гр. бейби рукола
- 1с.л. пресен лимонов сок
- 1ч.л. лимонова кора
- 1 домашно приготвено тесто за пица или купено от магазина тесто за пица
- 2с.л. масло от трюфел с пармезан
- 230гр. моцарела, настъргана
- 3с.л. солено масло
- 230гр. нарязани гъби по избор на филийки
- 1 бурата, отцедена от течността
- пармезан, настърган
- Глейз
- 1с.л. трюфел салса при сервиране
Начин на приготвяне:
- В малка купа разбъркайте заедно руколата, лимоновия сок и кората; оставете настрана в хладилника.
- Върху голям лист за печене разтеглете или разточете тестото за пица до правоъгълник. Намажете тестото с 1 супена лъжица трюфелово масло. Поръсете моцарела; оставете настрана.
- В среден тиган на средна температура разтопете маслото и задушете гъбите за 3 до 5 минути или докато омекнат. Печенето на пицата ще продължи, за да се сготвят и омекотят гъбите.
- Загрейте фурната до 220°C. Поставете гъбите равномерно върху поръсената моцарела. Полейте с останалото трюфелово масло. Печете за 10 до 15 минути или докато моцарелата се разтопи и кората леко покафенее.
- Накъсайте буратата на парчета и я поставете върху горещата пица; това ще позволи на буратата да се разтопи. Поръсете руколата и пармезана. Добавете малко трюфел салса и полейте с малко глейз. Нарежете и се насладете!
Рецептата е адаптирана от urbanbakes.com