Рецепти

Бяла пица с трюфели, гъби и рукола

Бяла пица с трюфел

Най-хубавата част от приготвянето на домашна пица е, че можете да я приготвите както ви харесва! Подправете я, украсете я, добавете яйце или още сирене и месо. Изборът е ваш. Освен това приготвянето на пица може да бъде доста лесно. За по-бързи резултати можете да използвате закупено от магазина тесто за пица.

Съставки:

Начин на приготвяне:

  1. В малка купа разбъркайте заедно руколата, лимоновия сок и кората; оставете настрана в хладилника.
  2. Върху голям лист за печене разтеглете или разточете тестото за пица до правоъгълник. Намажете тестото с 1 супена лъжица трюфелово масло. Поръсете моцарела; оставете настрана.
  3. В среден тиган на средна температура разтопете маслото и задушете гъбите за 3 до 5 минути или докато омекнат. Печенето на пицата ще продължи, за да се сготвят и омекотят гъбите.
  4. Загрейте фурната до 220°C. Поставете гъбите равномерно върху поръсената моцарела. Полейте с останалото трюфелово масло. Печете за 10 до 15 минути или докато моцарелата се разтопи и кората леко покафенее.
  5. Накъсайте буратата на парчета и я поставете върху горещата пица; това ще позволи на буратата да се разтопи. Поръсете руколата и пармезана. Добавете малко трюфел салса и полейте с малко глейз. Нарежете и се насладете!

Рецептата е адаптирана от urbanbakes.com

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *