Само 6 прости съставки, 30 минути и една тенджера. ДА, това тиквено масло наистина е толкова лесно, а повярвайте, вкусът му е още по-добър. То е гъсто, кремообразно, сладко и перфектно подправено с топли есенни подправки. Намажете с него сутрешната си препечена филийка или го използвайте в любимите си рецепти за печене, така или иначе то със сигурност ще се превърне в новото ви есенно масло.
Съставки
- 400гр. тиквено пюре
- 1/3 чаша сок от ябълка
- 1/2 чаша кленов сироп, плюс още, ако е необходимо за подслаждане
- 1 супена лъжица екстракт от ванилия
- 1 супена лъжица подправка за тиквен пай ( 1ч.л. канела, 1/4ч.л. индийско орехче на прах, 1/4ч.л. джинджифил на прах, ⅛ карамфил на прах)
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка кошерна сол
Инструкции
- В средно голям съд за готвене смесете тиквата, сока, кленовия сироп, ванилията, подправката за тиквен пай, канелата и солта.
- Оставете да заври на средна температура. Гответе, като често разбърквате, докато тиквата леко се сгъсти, около 20-30 минути.
- Опитайте на вкус, като добавите още кленов сироп, ако е необходимо, за да подсладите.
- Отстранете от огъня и оставете да се охлади (тиквения крем ще се сгъсти, когато се охлади).
- Прехвърлете в стъклени буркани и съхранявайте в хладилник до 1 месец или в контейнери, подходящи за замразяване, до 3 месеца.
- Намажете върху филийка или добавете към десерт или друго печиво.
Рецептата е адаптирана от: www.halfbakedharvest.com