Съставки
- 500 грама мляно месо (пиле, свинско или говеждо)
- 2 скилидки чесън, смляни
- 1 средно голямо яйце
- 2 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици настърган корен от джинджифил
- 2 ч.л. Люто чили
- 2 супени лъжици панировка по избор
- Подправка за барбекю
- Растително масло за пържене
Начин на приготвяне
-
В голяма купа смесете мляното месо, смляния чесън, яйцето, соевия сос, настъргания джинджифил, чили семената, панировката и подправката за барбекю.
-
Замесете добре с ръце, докато се образува хомогенна смес.
-
Отделете големи парчета от сместа и формирайте гладки кюфтета с ръце.
-
Поставете ги в хладилника за около 30 минути, за да се стегнат.
-
Загрейте достатъчно растително масло в голям тиган на средно висока температура.
-
Подредете кюфтетата в тигана и пържете от двете страни до златисто кафяво и готовност, около 3-4 минути от всяка страна.
-
Извадете ги на кърпа или хартия, за да абсорбирате излишното масло.
-
Подредете кюфтетата на чиния и гарнирайте. Поднесете горещо и се насладете на пикантното и вкусно ястие.