Recipes, Рецепти

Летни кюфтета

Съставки

  • 500 грама мляно месо (пиле, свинско или говеждо)
  • 2 скилидки чесън, смляни
  • 1 средно голямо яйце
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 2 супени лъжици настърган корен от джинджифил
  • 2 ч.л. Люто чили
  • 2 супени лъжици панировка по избор
  • Подправка за барбекю
  • Растително масло за пържене

 


Начин на приготвяне

  1. В голяма купа смесете мляното месо, смляния чесън, яйцето, соевия сос, настъргания джинджифил, чили семената, панировката и подправката за барбекю.

  2. Замесете добре с ръце, докато се образува хомогенна смес.

  3. Отделете големи парчета от сместа и формирайте гладки кюфтета с ръце.

  4. Поставете ги в хладилника за около 30 минути, за да се стегнат.

  5. Загрейте достатъчно растително масло в голям тиган на средно висока температура.

  6. Подредете кюфтетата в тигана и пържете от двете страни до златисто кафяво и готовност, около 3-4 минути от всяка страна.

  7. Извадете ги на кърпа или хартия, за да абсорбирате излишното масло.

  8. Подредете кюфтетата на чиния и гарнирайте. Поднесете горещо и се насладете на пикантното и вкусно ястие.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *