Recipes, Рецепти

Песто матча паста

Съставки

  • 250 грама спагети или друга предпочитана паста
  •  1/2 тиквичка (по желание) (може да се сложи в соса или нарязана на парченца в пастата)
  •  2 супени лъжици матча за готвене
  •  1 голям връзка босилек (около 50 грама)
  •  50 грама настърган пармезан
  • 50 грама орехи
  •  2 скилидки чесън
  • 1/2 чаша зехтин
  •  Сокът от 1/2 лимон
  • Сол и черен пипер на вкус
  •  Няколко стръка пресен босилек за декорация (по желание)

Начин на приготвяне

  1.  Подгответе матча песто: В голяма купа или блендер поставете свежите листа босилек, настъргания пармезан, орехите, чесънът, зехтинът и матчата за готвене. Използвайте блендер или пасатор, за да смилите съставките до гладка и кремообразна текстура. При нужда добавете още зехтин, ако искате по-гладко песто.
  2.  Сгответе пастата: Следвайте инструкциите на опаковката, за да сготвите пастата в солена вода до желаната степен на готовност. Когато пастата е готова, отцедете я и запазете около 1/4 чаша от водата за готвене на пастата.
  3. Смесете пастата и матча песто: Върнете сготвената паста обратно в голямата купа или тенджера. Добавете матча пестото и добре разбъркайте, за да се покрие пастата равномерно със соса. Овкусете със сок от лимон, сол и черен пипер на вкус. Ако е нужно, добавете малко от запазената вода от сготвената паста, за да се разреди песто пастата и да стане по-кремообразна. Поднесете матча песто пастата на и украсете с няколко стръка пресен босилек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *