Recipes, Рецепти

Трюфел с матча и бял шоколад

Матча трюфели

Съставки:

  • 400 грама нарязан бял шоколад
  • 125 гр. сметана за разбиване
  • 25 гр. меко масло
  • 5гр. матча + още за поръсване

Инструкции:

  1. Поставете нарязания бял шоколад в топлоустойчива купа и оставете настрана.
  2. Загрейте сметаната за разбиване в малка тенджера на средно висока температура. Не я дръжте до кипене, а махнете точно, когато се заформят балончетата.
  3. Изсипете затоплената сметана върху шоколада и разбъркайте сместа с шпатула. Оставете настрана за няколко минути, за да се разтопи шоколадът.
  4. След няколко минути разбъркайте отново шоколада и добавете матчата.
  5. С помощта на блендер смесете шоколада, докато стане гладък и блестящ.
  6. Добавете омекналото масло и отново разбъркайте сместа от шоколад и матча, докато маслото се усвои напълно. Сместа трябва да изглежда лъскава и идеално гладка.
  7. Изсипете шоколадовата смес с матча в дълбок стъклен съд( като тавичка за хляб например).
  8. Покрийте с фолио и го оставете в хладилника за поне 6 часа или за една нощ.
  9. Когато се охлади, загребете 1 супена лъжица от шоколадовата смес с матча и оформете топчета. Оваляйте топчетата в допълнително количество матча на прах.
  10. Сервирайте студени.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *