Тази гранола е с високо съдържание на протеини, ниско съдържание на захар и противовъзпалителни подравки!
Домашно приготвеното мюсли ви позволява да контролирате съставките, като гарантирате, че то е богато на балансиращи хормоните и противовъзпалителни храни като тиквени семки, канела и куркума. Освен това е пълно с протеини, които поддържат кръвната ви захар стабилна през целия ден!
Съставки
Сухи съставки
- 1ч.ч. бадеми, нарязани на ситно
- 1ч.ч. лешници, нарязани на ситно
- 1ч.ч. пекани, нарязани на ситно
- 1ч.ч. овесени ядки
- 1/3ч.ч. тиквени семки
- 1/3ч.ч. слънчогледови семки
- 1/3ч.ч. смляно ленено семе
- 1/2ч.ч. протеин на прах
- 2ч.л. тиквена подправка
- 1ч.л. куркума
- 2ч.л. канела
- 1/2ч.л. сол
Мокри съставки
- 1/4ч.ч. разтопено кокосово масло
- 1/2ч.ч. тиквено пюре
- 1 яйчен белтък
- 1/2ч.ч. сироп от якон, агаве или друг вид подсладител
- 1ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне
1.Загрейте фурната до 180градуса.
2.Добавете всички сухи съставки в купа и ги разбъркайте, за да се покрият добре.
3.Добавете всички мокри съставки в друга купа и ги разбъркайте. Смесете мокрите съставки със сухите и разбъркайте добре.
4.Разпределете сместа равномерно на един слой върху добре намазнена тава.
5.Печете за 15 минути, докато се запече. За да стане хубава и хрупкава, след първите 20 минути разбийте мюслито на парчета и печете още 30 минути на по-ниска температура около 80-100 градуса.
6.Оставете мюслито да престои и да се охлади до стайна температура.
7.Разбийте мюслито и сервирайте. Съхранявайте в херметически затворен съд в хладилника за оптимална свежест.
Рецептата е адаптирана от: www.staygoldenhealth.com