Статии

Билки за борба с вирусите (Част 1)

Растенията, с които ни дарява природата имат силата да повишат имунитета. Разберете кои са ключовите билки при поява на сезонен грип и защо.

Науката започва да се съгласява: „Изследванията потвърждават ефикасността на редовната употреба на билки, които хората използват от стотици години. ”


Четири билкови лекарства, които може да добавите в домашната си аптечка.

 

Черен бъз

Вероятно, вече сте опитвали черен бъз под една или друга форма. Бъзакът е противогъбичен, антибактериален и антимикробен. Има доказателства, че бъзът е ефективен и при лечение на грип. Най-често се намира като сироп. Приемайте този лек веднъж на ден ако се опитвате да предотвратите болест и много по-често, ако вече сте болни – на всеки няколко часа. Бъзакът се счита за безопасен, но не изпивайте цяла бутилка наведнъж – чаена до супена лъжица сироп ще свърши работата.

Съхранявайте сиропа в хладилник.


Ехинацея

Друг добре известен усилвател на имунитета е ехинацеята. Тя действа, като стимулира имунната система да произвежда естествени клетки убийци и други борци с болести. От ехинацеята може да се възползват най-вече хора със слаба имунна система, като намалява риска от настинка до 35 %. Ехинацеята е най-ефективна, когато се използва като предпазно средство от разболяване при наличие на първи симптоми, а не, когато вече болестта е налице. Тинктурата е най-добрият начин да я приемате, но чайовете също ще запазят полезните свойства на билката.

Важно е да се отбележи, че ако имате алергия към амброзия, може да сте чувствителни към ехинацея – така че ако почувствате някакви симптоми на алергия, като сърбеж, треска и т.н. спрете приема веднага. Също ако имате автоимунно разстройство, пропуснете ехинацеята.


Джинджифил

Да, джинджифилът ще успокои разстроен стомах, но също така е чудесен за повишаване на цялостния ви имунитет през сезона на настинките и грипа. Това многофункционално растение, за което е доказано, че е антимикробно, антибиотично и противовъзпалително, притежава много различни приложения – редовно пийте чай от джинджифил или просто добавете повече джинджифил по време на готвене.

Бременните жени не трябва да приемат повече от 2 грама сушен джинджифил на ден.


Чесън

Чесънът определено доминира над останалите вкусове в едно ястие. Смята се, че стимулира имунната система и повишава ефикасността на белите кръвни клетки. Наистина лесен за употреба – яжте го всеки ден, за да се чувствате отлично. Когато сте болни увеличете приема на чесън.

Трудно е да употребите количество чесън, което да ви навреди, но ако приемате лекарства против съсирване, бъдете внимателни.


 

Продължението – Адаптогените и лечебен микс от билки, признат за най-добрата домашна медицина от много. Билки за борба с вирусите (Част 2)

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *