Пухкав Матча крем намазан върху сурово черешово барче, ммм…
Пролетната умора не е за подценяване, нека Ви споделим едно сладко решение!
Днес ви предлагаме една интересна, разхлаждаща рецепта за полезен десерт. Ясно е, че всеки един чай е здравословен, но Матчата е билка, с толкова много предимства, че чак е трудно да се изброят всички. Като вземете предвид и полезните, за чревната флора и имунна система, сурови барчета Livity, получаватe „шот“ здраве в една хапка.
Съставки:
> 2 ч.л. чай Матча
> 30 мл. вряла вода
> 45 гр. кокосово масло
> 3 с.л. кленов сироп
> 1 ч.ч. сурово кашу
> 3 фурми
> 1 ч.л. екстракт от натурална ванилия
> щипка сол
Начин на приготвяне:
1) Накиснете кашуто в топла вода за 30 мин.
2) Разтворете ачата с врялата вода.
3) Сложете всичките съставки в блендер.
4) В процеса на бъркане, спирайте блендера от време на време и хубаво обирайте сместа от стените. Ако сместа ви се струва прекалено гъста, добавете топла вода, по 1 лъжичка на път.
5) Продължете, докато не получите гладка, хомогенна смес.
6) Сложете барчето и крема в хладилник за няколко часа.
7) Когато сместа стегне, намажете я върху барчето и се насладете на този полезен летен десерт.
Ingredients:
– raw bar Livity
– 30 ml. boiling water
– 2 tsp. Matcha powder
– 3 tbsp. Maple syrup
– 45 ml. coconut oil
– 3 dates
– 1 tsp natural vanilla extract
– 1 cup raw cashew
– pinch of salt
Method of preparation:
1) Soak the cashew for 30 minutes in warm water.
2) Mix the Matcha tea with the boiling water.
3) Put all the ingredients in a blender.
4) In the mixing process, scrape the sides of the blender a few times so that the mixture is homogenous. If you feel that the cream is too thick, add warm water spoon by spoon at a time, until you reach the desired consistency.
5) Put the matcha cream and the raw bars in the fridge for a few hours.
6) Spread some of the cream on top of the bar and enjoy the healthy, cool dessert.