Рецепти

Сурово черешово барче с Матча крем

Пухкав Матча крем намазан върху сурово черешово барче, ммм…
Пролетната умора не е за подценяване, нека Ви споделим едно сладко решение!

Днес ви предлагаме една интересна, разхлаждаща рецепта за полезен десерт. Ясно е, че всеки един чай е здравословен, но Матчата е билка, с толкова много предимства, че чак е трудно да се изброят всички. Като вземете предвид и полезните, за чревната флора и имунна система, сурови барчета Livity, получаватe „шот“ здраве в една хапка.


Съставки:

> сурово барче Livity

> 2 ч.л. чай Матча

> 30 мл. вряла вода 

> 45 гр. кокосово масло

> 3 с.л. кленов сироп 

> 1 ч.ч. сурово кашу 

> 3 фурми

> 1 ч.л. екстракт от натурална ванилия

> щипка сол


Начин на приготвяне:

1) Накиснете кашуто в топла вода за 30 мин.

2) Разтворете ачата с врялата вода.

3) Сложете всичките съставки в блендер.

4) В процеса на бъркане, спирайте блендера от време на време и хубаво обирайте сместа от стените. Ако сместа ви се струва прекалено гъста, добавете топла вода, по 1 лъжичка на път.

5) Продължете, докато не получите гладка, хомогенна смес.

6) Сложете барчето и крема в хладилник за няколко часа.

7) Когато сместа стегне, намажете я върху барчето и се насладете на този полезен летен десерт.

 

 


Ingredients:

– raw bar Livity 
– 30 ml. boiling water
– 2 tsp. Matcha powder
– 3 tbsp. Maple syrup
– 45 ml. coconut oil
– 3 dates
– 1 tsp natural vanilla extract
– 1 cup raw cashew
– pinch of salt


Method of preparation:

1) Soak the cashew for 30 minutes in warm water.

2) Mix the Matcha tea with the boiling water.

3) Put all the ingredients in a blender.

4) In the mixing process, scrape the sides of the blender a few times so that the mixture is homogenous. If you feel that the cream is too thick, add warm water spoon by spoon at a time, until you reach the desired consistency.

5) Put the matcha cream and the raw bars in the fridge for a few hours.

6) Spread some of the cream on top of the bar and enjoy the healthy, cool dessert.



Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *