Статии

Топ тренировки в Лос Анджелис

Вижте новостите в модерните тренировки, които задължително трябва да пробвате.

Лос Анджелис е мястото, където можете да се оглеждате за трендове в сферата на  груповия фитнес и атрактивните тренировки. Студията в Калифорния утвърждават своите модерни и ефективни методи. Те са предпочитани както от известни личности, актьори и музиканти, така и от обикновени ентусиасти.

 

 


Ритмични тренировки Pound

Pound е името на нова вълна групови упражнения, които включват използването на специални палки – подобни на тези за барабан. Сериите предвиждат комбиниране на активно кардио с пилатес, музика и емоция. Основана в Лос Анджелис, комплексната програма използва танцът, в комплект със силови движения, за да Ви вкара във форма.

 

Тя е подходяща за хора на всякакво ниво – от начинаещи, до усилено трениращи. Едновременно развива координацията, чувството за ритъм, издържливост и помага за изгаряне на излишни калориидо 900 на час. Благодарение на лекото тегло на палките, сериите позволяват да се развие едновременно и горната и долната част на тялото.

 

В България все още не се практикуват този тип тренировки, но подобно групово занимание може да бъде “Филипино Кали”.

 


Високо интензивни движения HIIT

HIIT – високо интензивни интервални упражнения – са неостаряващ начин за поддържане на страхотна форма. Те представляват модерни кросфит програми, които включват усилено кардио и чисто силови движения с тежести. Известното студио Burn 60 е избрало този метод за групите посетители, като поддържа силен сърдечния им ритъм.

 

Това е цялостен фитнес план и не е запазен единствено за професионалисти. Слави се с бързите резултати, които постига за видимо отслабване или премахване на последните 5 излишни сантиметра от талията. Тъй като са колективни, движенията са много заразяващи и изключително мотивиращи. HIIT е подходящ за всеки, който търси видими резултати и здраво, стегнато тяло.

 

След всяка спортна сесия резултатите се измерват, а приложението на Burn 60 позволява да следите физиологичните си показатели. Това гарантира безопасно и ефективно спортуване, базирано на реални данни и информация.

Ако се чудите къде може да откриете подобни тренировки в София, силно Ви препоръчваме класовете “HIIT”, в FitCity (Стадион Васил Левски).

 


Методът „Трейси Андерсън“

Трейси Андерсън е едно от имената, което трябва да запомните, ако се интересувате от спорт. Нейни клиенти са Виктория Бекъм, Лена Дънам и Дженифър Лопез. Треньорката е известна със своя метод за постепенно натоварване на малките мускули, вместо големите групи. В нейните тренировки присъстват много повторения и се използва главно собствената тежест на тялото. Упражненията са подобни на йога, но по натоварващи и комплексни.

 

Подходящи са и за деца, тийнеджъри и начинаещи. Онлайн DVD дисковете, които се предлагат, са персонализирани според формата на тялото и възрастта. Идеални са за всеки, който не търси твърде интензивно натоварване. С тях ще стегнете мускулите и ще станете много по-гъвкави. Подобно на йогата и тук има много здравословни предимства:

 

 •        Подобряване на метаболизма;
 •        Изправяне на стойката на гръбначния стълб;
 •        Подобряване на кръвообращението в крайниците;
 •        Развиване на умения за контрол, концентрация и баланс;
 •        Справяне със схващания и нервни възпаления.

 

     Това е най-добрият избор за тези, които не им достига времето или просто предпочитат тренировките в дома.

 


Body by Simone

Симон де ла Ру е бивша балерина, която е създала свой собствен метод за поддържане на изваяно и фино тяло. Нейната програма е създадена за групово трениране, защото се базира на основните движения от класическия танц. И тук се използва единствено собствената тежест, но упражненията могат да бъдат много натоварващи.

 

Симон комбинира скоростно кардио, с фини и плавни движения. Така се постига балансирано и равномерно натоварване на всички мускули. Няколкото типа серии се концентрират върху различни резултати и са подходящи за начинаещи и напреднали.

Ето и какви са те:

 

 •        Класическите колективни уроци – Идеални за всички;
 •        Танцувално кардио – Подходящи и за най-неопитните;
 •        Скокове на трамплин – Уроци за напреднали;
 •        С фокус върху бедра и долна част на тялото – Средно до високо ниво.

Ще споменем, че нейни клиенти са Сандра Бълок, Тейлър Суифт и Марта Хънт.

 

Може да откриете приложение за телефона –  “Body by Simone”, което стъпка по стъпка ще Ви води по пътя на здравословния начин на живот, правейки го забавен и интересен.

 


Сред модерните уроци, съществуват и други трендове, които заслужават внимание:

 • Въздушната йога
 • Poll Dancing (танци на пилон)
 • Табата
 • Водна гимнастика
 • Аква спининг

Нека не подценяваме българските народни танци, които също са високо интензивни. Музиката, хората и ритъма, са способни да пренесат позитивни емоции на всеки, който ги практикува. Вече те са достъпни на много места под формата на групова тренировка.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *