Рецепти

Овесени бисквитки с шоколад

Шоколадови бисквитки = Гарантиран вкус и качество!


Съставки:

> 115 гр. масло

> 1 яйце

> 115 гр. кафява захар

> 3 с.л. кокосова вода

> 1 ч.л. Мадагаскарска ванилия

> 100 гр. овес

> 125 гр. брашно

> 1 с.л. бакпулвер

> 100-175 гр. (по избор) черен шоколад на кубчета

> 50 гр. сушени плодове (по избор)

За заливката:

> 70 гр. бял шоколад

> 10 гр. Какаово масло


Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Разбийте маслото.
3. Добавете яйцето и захарта, разбийте ги.
4. Изсипете кокосовата вода, ванилията, разбъркайте.
5. Сложете овеса и брашното, заедно с бакпулвера и отново разбъркайте.
6. Добавете към получената смес настъргания шоколад и сушените плодове.
7. По избор може да оставите готовото тесто да се охлади в хладилника за 20-30 минути.
8. Намажете тавата с масло, за да не залепнат бисквитките.
9. Започнете да ги оформяте и поставяте върху тавата.
10. Печете ги за около 10-15 минути или докато не придобият златист цвят.
11. След като ги извадите от фурната, разтопете белият шоколад, заедно с какаовото масло.
12. Декорирайте ги с получената смес по Ваш избор.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *