Шоколадови бисквитки = Гарантиран вкус и качество!
Съставки:
> 115 гр. масло
> 1 яйце
> 115 гр. кафява захар
> 3 с.л. кокосова вода
> 1 ч.л. Мадагаскарска ванилия
> 100 гр. овес
> 125 гр. брашно
> 1 с.л. бакпулвер
> 100-175 гр. (по избор) черен шоколад на кубчета
> 50 гр. сушени плодове (по избор)
За заливката:
> 70 гр. бял шоколад
> 10 гр. Какаово масло
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Разбийте маслото.
3. Добавете яйцето и захарта, разбийте ги.
4. Изсипете кокосовата вода, ванилията, разбъркайте.
5. Сложете овеса и брашното, заедно с бакпулвера и отново разбъркайте.
6. Добавете към получената смес настъргания шоколад и сушените плодове.
7. По избор може да оставите готовото тесто да се охлади в хладилника за 20-30 минути.
8. Намажете тавата с масло, за да не залепнат бисквитките.
9. Започнете да ги оформяте и поставяте върху тавата.
10. Печете ги за около 10-15 минути или докато не придобият златист цвят.
11. След като ги извадите от фурната, разтопете белият шоколад, заедно с какаовото масло.
12. Декорирайте ги с получената смес по Ваш избор.