Фелафелът не върви ръка за ръка с дюнера!
И сега ще го докажем. Насладете се на вкуса и протеините на това прекрасно ястие!
Съставки:
> 1 консерва нахут
> 2 скилидки чесън
> 1 шепа магданоз
> 2 с.л. тахан
> щипка чили
> 1/2 ч.л. кимион
> 3 с.л. зехтин
> 2 с.л. зехтин за брускети
> 1 ч.л. куркурма на прах
> 1/2 ч.л. сицилианска сол
> 1 с.л. паста от сушени домати
Начин на приготвянв:
1. Сложете всички съставки в блендера и блендирайте, до получаване на хомогенна смес.
2. Оформете получената смес на топчета, големи колкото орех и поставете върху хартия за печене.
3. Печете във фурна на 200 градуса, до получаване на лека, златиста коричка.
Топинги:
1 вариант
Таханов дресинг
1:1 тахан с вода
Разбийте в блендер с малко сол
2 вариант
Микс за брускети
3 вариант
Чеснов сос
Бон Апетит
Намерете нужните продукти тук: