Съставки
- 4 филийки пълнозърнест хляб
- 4 супени лъжици био сладко от ягоди
- 100 грама сирене бри или крема сирене
- Ядки за гарниране
- Прясно мента или босилек за гарниране (по желание)
Начин на приготвяне
-
Загрейте тостер или грил тиган на средна температура.
-
Поставете филийките хляб в тостера или грил тигана и печете до златисто-кафяв загар от двете страни.
-
След като филийките хляб са изпечени и охладени, намажете всяка филийка с 1 супена лъжица сладко от ягоди.
-
Разпределете го равномерно върху хляба.
-
Нарежете сиренето бри или крема сиренето на тънки филийки или ги разделете с ръце на малки парчета.
-
Поставете сиренето върху сладкото от ягоди.
-
Ако желаете, гарнирайте с няколко пресни листа мента, босилек или ядки.
-
Сервирайте закуската на тарелка и се насладете на комбинацията от вкусове. Можете да добавите малко мед или канела за по-сладък аромат.