Рецепти

Летен овес с горски плодове

Овес с горски плодове – дайте старт на деня с порция растителни белтъчини!


Продукти:


За сместа:

> 300 гр.Белен овес

> 100 гр. Ленено семе

> 50 гр. орехи

> 50 гр. шамфъстък

> 50 гр. цели бадеми

> 50 гр. Микс Киноа (може да бъде обикновена, червена, черна или микс)

> 1/2 ч.л. Натурална ванилова есенция

> 3 с.л. малц на прах

* Продуктите в тази рецепта са за 14 порции, тъй като може да съхранявате тази смес за няколко седмици и така да улесните приготвянето на сутрешна закуска.

За всяка порция:

> 150 мл. мляко (краве, козе, соево, ядково или овесено)

> 80 гр. горски плодове (например боровинки, малини, къпини и т.н.)

> 1 с.л. микс семена

> 50 гр. от сместа

 


Начин на приготвяне:

1. Сложете в блендер всички съставки за сместа – беления овес, лененото семе, ядките, киноата, ванилията и малца.
2. Смелете на ситно, ако е необходимо, на порции.
3. Когато сте готови, сложете получената смес в метална кутия с капак или в съд с херметическо затваряне.

Вече, когато ви се прииска да си хапнете от тази каша, просто сложете 150 мл. от любимото Ви мляко, бъркайте без да спирате, в продължение на 5-6 мин., на умерен към слаб огън или докато не прецените, че е кашата е достатъчно гъста. След което добавете горските плодове и накълцаните ядки и сте готови.

 


Съвет от Джейми Оливър:

Намачкайте половината от горските плодове с вилица и ги разбъркайте заедно с кашата. Така ще и придадете цвят, аромат и натурална сладост. Останалата част от плодовете, заедно с ядките, може да бъдат запечени, за повече аромат.

 По книгата на Джейми Оливър „Суперхрани всеки ден“


Намерете някои от нужните продукти тук:

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *