Recipes, Рецепти

Фусили със сос от домати и босилек

Съставки

  • 400 грама фусили
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 голяма глава лук, финно нарязан
  • 3-4 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
    800 грама настъргани домати (можете да използвате консервирани настъргани домати или настъргани пресни домати)
  • 1 супена лъжица захар
    1 супена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
    1/4 чаена лъжичка червен пипер (по избор за пикантност)
  •  1 голяма люта червена чушка (може и да я пропуснете, ако не обичате пикантно)
  •  Голяма шепа свеж босилек, нарязан на ситно
  • Пармезан или друго любимо сирене за поръсване (по желание)

 


Начин на приготвяне

  1.  Следвайте инструкциите на опаковката, за да сварите фусилите в подсолена вода, докато станат Ал денте.
  2. На средно висока температура загрейте зехтина в голям тиган или тенджера.
  3. Добавете нарязания лук и гответе, докато стане мек, около 3-4 минути.
  4. Добавете филийките чесън и продължете да готвите още около 1-2 минути, докато чесънът стане ароматен, но не гори.
  5. В тигана добавете настърганите домати, захарта, солта, черния пипер и червения пипер (ако използвате).
  6. Ако използвате люта червена чушка, добавете я сега.
  7. Намалете огъня до слаб и оставете сосът да къкри около 15-20 минути, или докато се сгъсти и стане на желаната ви консистенция.
  8. Ако искате по-гладък сос, може да използвате блендер или пасатор.
  9. Добавете нарязания босилек във вашия сос и разбъркайте добре.
  10. Когато сосът е готов, добавете сварените фусили и ги разбъркайте добре, за да се покрият равномерно със соса.
  11. Поднесете топлите фусили на чиния и поръсете с пармезан или друго любимо сирене (по избор).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *