Паста, хрупкави аспержи и сочна сьомга.
Продукти (2-3 порция):
> 250 гр. сьомга
> 125 гр. аспержи
>250 гр. чери домати
> 250 гр. Паста Тренете
> 2 склидки чесън
> щипка Сол на люспи
> 2 с.л. Зехтин с домати и чесън
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата в осолена вода по указания на опаковката.
2. Намажете с мазнина тиган с дебело дъно и сложете сьомгата с кожата надолу. Покрийте и оставете на средно-силен огън докато страните на сьомгата не станат светло розови – сготвени. Когато видите, че е полусготвена, сложете още малко мазнина в тигана и обърнете от другата страна до запичане.
3. Сварете вода и сложете измитите аспержи за 4 мин. Трябва да останат леко хрупкави.
4. Когато сьомгата е готова, махнете я от тигана, сложете малко мазнина, нарязания чесън и разполовените чери домати. Разбъркайте няколко пъти. След няколко минути, преди чесъна да загори, изсипете сварената паста и 2-3 лъжици от водата. Разбъркайте.
5. Овкусете пастата със зехтин с домат и чесън. Сервирайте цялото парче сьомга върху пастата и поръсете със сол на люспи.
Намерете нужните продукти тук: