Неслучайно има брускети навсякъде по света, те са ВКУСНИ и ЛЕСНИ, особено тези!
Съставки:
> 500 гр. печурки
> 250 гр. кладница
> няколко манатарки
(Пропорциите на гъбите зависят от вкуса.)
> 1 с.л. масло
> 2 ч.л. Зехтин с чесън
> щипка Хималайска сол
> щипка Микс пипер
> прясна мащерка
Начин на приготвяне:
- Нарежете гъбите на тънки резенчета.
- Изсипете върху топъл тиган зехтина с чесън.
- Започнете да добавяте на партиди нарязаните гъби, до толкова, колкото да покриват тигана.
- Запържете ги до златист цвят.
- Когато са готови, добавете маслото и ги разбъркайте хубаво.
- Нарежете, колкото прецените, от прясната мащерка на ситно.
- За финал може да добавите сол и пипер.
Намерете някои от нужните продукти тук: