Това е лесен десерт, който не спира да бъде популярен и до днес в Итали.
Съставки:
- 6 бр. твърди круши (обелени с дръжки)
- 20 гр. Канела на прах
- 5 с.л. захар
- 1 бутилка червено вино
Приготвяне:
- Поставете крушите изправени в тенджера, като предварително изрежете долният им край. Добавете канелата и захарта.
- Налейте виното и го загрейте до завиране, след което намалете котлона на най-ниска степен.
- Похлупете тенджерата и оставете крушите да къкрят, като междувременно ги обръщайте, за да попият равномерно.
- Прехвърлете всичко в купа и ги оставете да изстинат, като продължавате да ги обръщате.
- Поставете крушите в чиния и сервирайте със сметана, маскарпоне или сладолед по избор.