Рецепти

Луксозни круши в червено вино

Това е лесен десерт, който не спира да бъде популярен и до днес в Итали.


Съставки:

  • 6 бр. твърди круши (обелени с дръжки)
  • 20 гр. Канела на прах
  • 5 с.л. захар
  • 1 бутилка червено вино

Приготвяне:

  1. Поставете крушите изправени в тенджера, като предварително изрежете долният им край. Добавете канелата и захарта.
  2. Налейте виното и го загрейте до завиране, след което намалете котлона на най-ниска степен.
  3. Похлупете тенджерата и оставете крушите да къкрят, като междувременно ги обръщайте, за да попият равномерно.
  4. Прехвърлете всичко в купа и ги оставете да изстинат, като продължавате да ги обръщате.
  5. Поставете крушите в чиния и сервирайте със сметана, маскарпоне или сладолед по избор.

Намерете някои от нужните продукти тук:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *