Рецепти

Далгона Матча Лате

Матча латето е сладка, кремообразна, успокояваща напитка. Но ако и вие сте като нас и искате да минете на следващото ниво, това е мястото. Придайте му усет. Далгона Матча Лате е сладко лате с гарнитура от бита матча пяна – вкусно е и изглежда прекрасно!

 


Какво е Далгано „Бито“ кафе?

Рецептите за кафе Далгона наскоро завладяха интернет и вдъхновиха хората да проявят креативност в дома си. Името Далгона „Dalgona“ е южнокорейската дума за вид бонбони с пчелна пита. Далгона кафе е бита кафе напитка, приготвена чрез комбиниране на гранули за незабавно кафе, захар и вода. Разбивате ги заедно, докато има консистенцията на бита сметана. След това сервирайте горещо или студено с мляко и ще пиете кафе напитка в стил бариста.

Какво е Далгано „Бита“ Матча?

Красивото Далгона Матча Лате е направено по същия начин, но с някои различни съставки. Създавате матча пяна, като комбинирате яйчен белтък, захар и матча на прах.

 


Съставки:

 


Начин на приготвяне:

  1. Сложете яйчния белтък в купа и го разбийте, докато не започне да се пени и побелее. Можете да го разбиете на ръка или с миксер. На ръка може да отнеме малко повече време, докато стигнете до правилната консистенция!
  2. Добавете захарта и продължете да разбивате, докато се образуват твърди върхове.
  3. Пресейте матчата и я разбийте старателно в сместа.
  4. Сипете прясно или ядково мляко в чаша, след което добавете кремообразната матча смес. Отпийте и се насладете!

 


Персонализирайте и измислете своя собствена версия на това лате като добавите някоя от следните съставки:

 


По рецепта на „Proportionalplate

1 thoughts on “Далгона Матча Лате

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *