Освежаващ ягодов чай с рози е перфектната напитка за сервиране на вашите летни партита! Този леден чай от розова ягода всъщност е доста лесен за приготвяне и едва ли ще ви отнеме време.
Съставки:
- 950 мл. вода
- 3 чаени торбички черен чай
- 6-7 големи ягоди (които се пюрират с 3 с.л. вода)
- 2-3 с.л. захар
- 3/4 ч.л. розова вода Nielsen-Massey
- Сок от 1 лимон
- 7-8 листа мента, по желание
За сервиране:
- Ледени кубчета
- Ментови листа
Начин на приготвяне:
- Накиснете чаените торбички в 470 мл. вряща вода за 10 минути. Извадете пакетчетата чай и оставете сместа да се охлади.
- В тиган добавете 3 с.л. вода, розовата вода Nielsen-Massey и ягодите. Добавете захар и гответе, докато ягодите омекнат и получите хубаво пюре.
- Добавете лимонов сок и разбъркайте. Махнете тигана от котлона и добавете листа от мента.
- Изсипете ягодово-розовата смес в охладената чаена смес. Добавете допълнителните 470 мл. студена вода и разбъркайте.
- Покрийте и поставете ледения чай в хладилник за 2-3 часа, за да се смесят добре ароматите.
- Изсипете в чаши. Отгоре с малко кубчета лед и свежи листа от мента.
По рецепта на „Cook with Manali“