Чипс от къдраво зеле –Веган – Без глутен – Палео!
Когато чуете думата чипс, какво Ви изниква в главата? Най-вероятно мазна, вредна храна, при която пътя към качване на някое друго килце, е сигурен! Тази рецепта ще промени представите Ви за чипса.
Съставки:
> 1 купи къдраво зеле (без стъбла, нарязани на средни парчета)
> 1 с.л. ароматен зехтин по избор (домати и чесън, босилек, трюфел, чили и чесън),
> 1 щипки сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 150 градуса.
2. Разпределете зелето върху хартия за печене.
3. Изсипете Зехтина и солта върху зелето.
4. Започнете да масажирате солта и зехтина в зелето, като внимавате да го покриете напълно.
5. Разпрострете всичко равномерно, така че да няма припокриване.
6. Оставете го във фурната да се пече и след като минат 10 мин., с помощта на щипка, го обърнете. После го оставете за още 10 мин.
7. Изчакайте да се охлади, готови сте!
* Идеално в комбинация с кисело мляко.
* Прекрасна гарнитура за най-различни ястия.
* Страхотна разядка!
Намерете нужните продукти тук: