Рецепти

Кус кус и мариновани зеленчуци

Невероятната комбинация от  Кус кус и мариновани зеленчуци няма как да  Ви разочарова!


Съставки:

> 180 гр. Био Кус кус

> 310 мл. вряла вода

> щипка Хималайска сол

> щипка прясно смлян Черен пипер

> 20 гр. Кокосово масло

> 50 гр. настърган пармезан

> 150 гр. маринован артишок

> 100 гр. мариновани чушки

> 2 шепи пресен босилек

> 130 гр. фета сирене

 


Начин на приготвяне:

1. Поставете кускуса в топлоустойчива купа и изсипете врялата вода в нея.
2. Покрийте плътно купата с фолио и оставете да престои 5 минути или докато прецените, че кускуса е абсорбирал водата.
3. Отстранете фолиото и разбъркайте,  като междувременно добавяте солта, черния пипер и маслото.
4. Когато хубаво сте разбъркали солта, пипера и маслото, може да започнете с добавянето на пармезана, зеленчуците, босилека и фета сиренето.

 

                                                                                                                                                                   По книгата  „no time to cook“  на Дона Хей


Намерете някои от нужните продукти тук:

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *