Пленете гостите с лесните и вкусни ливански бисквити.
Тесто:
- ½ ч.ч. Рапична мазнинана
- ¼ ч.ч. зехтин
- 2 ½ ч.ч. бяло брашно
- 2 с.л. захар
- 1 с.л. екстракт от розова вода
- 3 с.л. прясно мляко
Пълнеж:
- 300 гр. фурми
- ¼ с.л. кардамон
- ¼ с.л. канела на прах
- 1 с.л. кокосово масло
- 1 с.л. екстракт от портокалов цвят
Начин на приготвяне:
- За пълнежа сложете всичко в блендер и смелете докато се получи паста. Оформете на малки топчета.
- Загрейте фурната на 190 градуса.
- Разбийте мазнината със захарта. Добавете млякото и розовата вода.
- Разбъркайте и бавно започнете да добавяте брашното. Полученото тесто трябва да е лесно за оформяне. Ако е прекалено лепкаво добавете още брашно.
- Разделете на топчета, големи колкото орех.
- Направете дупка в средата с палеца и сложете топче от пастата (топчетата трябва да са колкото голяма череша). Загърнете.
- Печете около 10-15 мин. или докато станат златисти.
Намерете някои от нужните продукти тук: