Статии

Билки за борба с вирусите (Част 3)

Продължение на Билки за борба с вирусите (Част 1)

Билки за борба с вирусите (Част 2)


Какво друго може да направим?

 

Много хора смятат, че билковите лекарства не действат, но това е често, защото не консумират достатъчно количество от тях. Една чаша на ден няма да помогне на имунната ви система да отстрани всички бактерии, особено след като вече проявите симптоми. Ако искате да извлечете ползите от чай, трябва да пиете по-големи количества и да използвате повече билкови материали (Например: Използвайте 2 или 3 торбички чай на чаша или заредете всичко във френска преса и оставете да ври за 30 или повече минути).

Същото важи и за тинктурите – когато страдате от остро състояние, трябва да поглъщате пълен капкомер (или каквото е указанието на бутилката с тинктурата) на всеки няколко часа.

Когато се съмнявате относно дозировката (или дали определена билка ще работи), консултирайте се с обучен клиничен билкар, холистичен лекар, натуропат или друг надежден източник относно естествената медицина.

Винаги се консултирайте с вашия лекар или фармацевт, ако планирате да смесите растителната медицина с лекарствата, отпускани по лекарско предписание.

Макар че здравето на всеки човек изглежда много индивидуално, има основни стъпки, които важат за всички. Вие знаете кои са те!


Най-важни за здравето са:

  • съня
  • свежата храна
  • упражненията
  • разходки сред природата
  • честа хидратация

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *