Статии

Билки за борба с вирусите (Част 2)

Продължение на Билки за борба с вирусите (Част 1)

 


Огнен сайдер

Тази интензивна течност, наричана понякога и „Master Tonic“, е най-добрата кухненска медицина.

Смес от: чесън, джинджифил, лук, хрян и люти чушки (плюс всякакъв брой други, подсилващи имунитета, съставки като куркума, лимон или розмарин), мариновани в ябълков оцет.

Огненият сайдер получава своята ефективност от силата на тези растения за прочистване на синусите чрез затопляне и борба с инфекциите – плюс допълнителният тласък от ферментиралия ACV. Изключително лесно за приготвяне – разбърквайте една доза и всяка вечер подправяйте салатата си с нея. Ако желаете да я купите на готово, може да потърсите лечебната отвара при местния билкар или в магазин за естествени храни.

 


Адаптогени

Вероятно сте чували тази уелнес световна модна дума през последните няколко години – адаптогени – но може да не сте наясно какво точно означава това. По същество адаптогените са терапевтични билки, които подпомагат организма в борбата и приспособяването към стрес. Те са чудесни за използване от хора, които се разболяват често или в периоди на силен стрес, пътуване или допълнително излагане на патогени (не са за ежедневна поддръжка или профилактика).

 

Ашваганда и рейши (и двете се борят с инфекции) и свещен босилек (стимулира имунната система и също се бори с вирусите) това е добър избор за имунна подкрепа.

Купете рейши като прах и го смесете с всичко, което ядете или пиете – безопасно е да се приема в малки дози (като лъжичка прах или тинктура).

Свещеният босилек може да се подслади с мед (не го приемайте, ако сте бременни). Съществуват и други опции, проучете и консумирайте по ваш вкус.

Прочетете подробно за Адаптегени и лечебни гъби

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *