Статии

ТОП 6 храни преди лягане

Кои са най-подходящите храни преди лягане?


Всички знаем, че след 18:00 часа не е хубаво да се консумира храна, било то за спазване на диета или поради здравословни причини. Днешно време обаче, начинът ни на живот много често не ни позволява да се съобразяваме с това правило. Имали сте събитие, на което да отидете или вечеря  с приятели, или сте били на фитнес след работа и няма как да не хапнете нещо след това. А много често, просто усещате това неприятно чувство на глад, което ви пречи да заспите. Ето защо сме ви подготвили няколко неща, които може да хапвате преди лягане, без това да пречи на здравословния сън и теглото ви.


ТОП 6 храни преди лягане

  • Банани – проучване показва, че бананите са един от малкото плодове, които са богати на сиротонин, тялото ги превръща в мелатонин, който успокоява нервната система.
  • Кисело мляко – млякото е богато на калций, от който тялото се нуждае за да произвежда мелатонин. Също така е богато и на протеина казеин, за който има проучвания, че намалява глада на следващата сутрин.
  • Яйца – добър източник на протеин, яйцето има около 75 калории, но само едно е достатъчно да залъже глада.
  • Пуешко месо – един от най-добрите източници на триптофан, който успокоява мускулите и нервната система.
  • Мед – меда стимулира производството на мелатонин и потиска орексина, хормона, който регулира глада и това да сме по-активни.
  • Бадеми – твърди се, че бадемите имат качеството да подобряват съня. Те съдържат магнезий, който доказано подпомага добрия сън.

 


Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *