Статии

Хималайска розова сол

Знаехте ле, че Хималайската сол e на 800 милиона години.


Какво знаем за Хималайската разова сол?

 

Розовата хималайска сол често се смята за най-полезната, както и най-чистата сол, налична днес на тази планета. Тя се добива в Пакистан от мината Кхера, която е втората най-голяма солна мина в света. Тя има всички видове хранителни и терапевтични свойства, да не говорим за кулинарните й приложения. Можете да я използвате като по-здравословен вариант, заместител на обикновената сол, както и за направата на домашен ексфолиант за тяло и вана.

Исторически хората от Хималаите са използвали тази сол, за да запазят месото и рибата си от разваляне. Тази висококачествената розова съставка е една от най-чистите соли, които можете да намерите, като основно се добива на ръка. Това означава, че тя е много различна от настолната сол, която включва много неестествена намеса, също така в нейната преработка се извличат полезните минерали.

Търговската настолна сол обикновено е 97,5% до 99,9% натриев хлорид. Междувременно, висококачествена нерафинирана сол, като морска сол от Хималаите, е само около 87% натриев хлорид. Повечето настолни соли, които са в масово производство, Ви оставят само с един минерал (натрий) и най-често, наистина опасния, за здравето цианид.

 


5 Ползи от Хималайската розова сол:

 

>  Подобрява респираторните проблеми.

>  Балансира pH на тялото.

>  Естествена храносмилателна помощ.

Въздухопречиствател.

>  По-добър индуктор на съня.

* Намерете я тук – Хималайска розова сол!


Интересен факт!

 

Тези красиви розови солни кристали, се добиват от големия Соларен диапазон на Хималаите – област, която според геолозите може да бъде на 800 милиона години. Замислете се, бихте могли да ядете солен кристал, който всъщност се е образувал в епохата на прекамбрийския период – около това време започва първият многоклетъчен живот (говорим за малки организми, първият знак за живот на тази планета).Определено това е истински стара подправка!

 


Какво е Хималайски солен камък?

 

Вероятно сте чували за някои от вълшебните неща, които една хималайска солeна лампа може да направи за вас. Но чували ли сте за чудесата на Хималайския розов солов блок? Или може би идеята за готвене на голяма тухла от кристал със залеза на слънце е напълно нова за вас. Хималайският розов солен камък набира популярност и с основание. Не само, че тези цветни праисторически кристали правят по-здравословни, по-вкусни и по-интересни ястия, те също така придават елегантен стил и винаги хващат окото! Мислите, че това не е достатъчно?

 


Топ 10 ползи от Хималайският солен камък:

 

>  Добавя здравословни минерали към храната.

По-комплексен вкус от солената маса.

>  Предоставя точното количество сол.

>  Естествена антимикробна повърхност.

>  Издържа на екстремна температура.

>  Разпределя равномерно топлината.

>  Задържа температурата по-дълго.

>  Може да се използва както за топли ястия, така и за студени.

>  Може да готвите тънки парчета месо и риба директно върху него.

>  Няма нужда от допълнителни  приготовления, сервира се директно на масата.

 Хималайският солен камък е абсолютно естествен и нетретиран. Той може да бъде загряван до 200°С или, без проблем, да се охладява във фризера.

 


Как да го използваме:

 

На газ: Поставете плочата, така че да е стабилна, с удобна опора и равномерно разпръскване на пламъка. Загрейте плочата и си направете любимото ястие, без да е нужно добавянето на сол или масло.
ВАЖНО: Плочата не трябва да влиза в контакт с газовият пламък, поради риск от счупване!

В печката: Сложете плочата във фурната и я загрейте до 150°С, като поставите плочата на средния рафт за около 45-50 минути. Извадете я от фурната с ръкавици и я поставете на топлинно устойчива повърхност. След като я извадите от фурната, може да сготвите желаната храна директно върху нея.

Във фризера: Поставете плочата във фризера. След 10 минути я извадете, поставяйки я на табла, за да я оставите на масата. Веднага след това може да я засипете с любимото си студено предястие, мезе или каквото пожелаете.

Това е идеален подарък за всеки един любител-кулинар.
Ако се чудите къде може да го намерите, просто кликнете тук: Хималайски солен камък


Рецепта за „ИДЕАЛНИТЕ ЯЙЦА НА ОЧИ“

 

Съставки:

> 1 бр. яйце

> Хималайски солен камък

Начин на приготвяне:

1. Сложете Хималайският солен камък на газовият котлон, след което пуснете котлона на средна степен.
2. След 15-20 мин. счупете яйцето  право върху плочата.
3. Не е нужно да се добавя масло или да се овкусява допълнително, автентичният вкус на тази историческа плоча, ще ви даде много повече!
4. Така става ИДЕАЛНОТО ЯЙЦЕ! Лесно, нали?


 


Интересно ли Ви е да научите какви са ползите  и на другите соли из света, ако отговора е  „Да“, може да го направите ТУК или ТУК!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *