Рецепти

Доматена супа с мента

Може да държите във фризер до 3 месеца.


За 4 порции


Продукти:

  • 5 кг. Зрели домати, разполовени
  • 1 ч.л. Подправка за зеленчуци
  • Морска сол и Смлян черен пипер
  • Зехтин
  • 2 чаши (500 мл.) пилешки/вегетариански бульон
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. Екстракт от мента

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180С.
  2. В тава, поставете доматите с лицето нагоре, върху хартия за печене.
  3. Поръсете с риган, сол, пипер и зехтин.
  4. След което печете за 30 мин. Или докато омекнат и придобият кафеникав цвят.
  5. Поставете готовите домати в блендер и миксирайте, докато не се получи гладка хомогенна смес.
  6. Изсипете готовата смес в тенджера и поставете върху котлон на средно висока температура.
  7. Добавете бульона, балсамикото и захарта и бъркайте за около 4 мин.
  8. За финал добавете екстракта от мента.

По книгата „no time to cook“ на Дона Хей

 


Намерете някои от нужните продукти тук:

 

 

 

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *