Може да държите във фризер до 3 месеца.
За 4 порции
Продукти:
- 5 кг. Зрели домати, разполовени
- 1 ч.л. Подправка за зеленчуци
- Морска сол и Смлян черен пипер
- Зехтин
- 2 чаши (500 мл.) пилешки/вегетариански бульон
- 2 с.л. балсамов оцет
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. Екстракт от мента
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180С.
- В тава, поставете доматите с лицето нагоре, върху хартия за печене.
- Поръсете с риган, сол, пипер и зехтин.
- След което печете за 30 мин. Или докато омекнат и придобият кафеникав цвят.
- Поставете готовите домати в блендер и миксирайте, докато не се получи гладка хомогенна смес.
- Изсипете готовата смес в тенджера и поставете върху котлон на средно висока температура.
- Добавете бульона, балсамикото и захарта и бъркайте за около 4 мин.
- За финал добавете екстракта от мента.
По книгата „no time to cook“ на Дона Хей
Намерете някои от нужните продукти тук: