Тази традиционна италианска торта, от кестеново брашно, ще Ви пренесе в Тоскана!
Интересно: Поради мекият вкус на ядки, десертът няма нужда от добавена захар тъй като съдържа естествена сладост.
Съставки:
> 500 гр. Брашно от кестен
> 650 гр. вода
> 100 гр. кедрови ядки
> 1 стръкче розмарин
> 80 гр. стафиди
> 100 гр. орехи
> 40 гр. зехтин
> 5 гр. сол
Начин на приготвяне:
1. Натрошете орехите и кедровите ядки.
2. Пресейте брашното от кестени и добавете водата бавно, до получаване на хомогенна смес.
3. Добавете натрошените орехи и кедровите ядки, като оставите малко за украса.
4. Сложете стафидите на малки порции, разбъркайте и добавете солта.
5. Получената смес сложете в намаслена тавичка и поръсете със останалите ядки, стафидите, розмарина и зехтина.
6. Загрейте фурната на 190 гр. и печете за около 35 минути.
Buon appetito
Намерете някои от нужните продукти тук: