Рецепти

Веган торта

Тази традиционна италианска торта, от кестеново брашно, ще Ви пренесе в Тоскана!
Интересно: Поради мекият вкус на ядки, десертът няма нужда от добавена захар тъй като съдържа естествена сладост.


Съставки:

> 500 гр. Брашно от кестен

> 650 гр. вода

> 100 гр. кедрови ядки

> 1 стръкче розмарин

> 80 гр. стафиди

> 100 гр. орехи

> 40 гр. зехтин

 > 5 гр. сол

 


Начин на приготвяне:

1. Натрошете орехите и кедровите ядки.
2. Пресейте брашното от кестени и добавете водата бавно, до получаване на хомогенна смес.
3. Добавете натрошените орехи и кедровите ядки, като оставите малко за украса.
4. Сложете стафидите на малки порции, разбъркайте и добавете солта.
5. Получената смес сложете в намаслена тавичка и поръсете със останалите ядки, стафидите, розмарина и зехтина.
6. Загрейте фурната на 190 гр. и печете за около 35 минути.

Buon appetito


Намерете някои от нужните продукти тук:

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *