Съставки
(2 Порции)
- 2бр. телешки стек на стайна температура
- 2 скилидки чесън
- Сол с розмарин
- Черен Пипер
- Зехтин с трюфел
- 1 с.л. масло
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне
- В тиган с дебело дъно, изсипете олиото и маслото. Като се загреят, сложете стековете и поръсете с черен пипер.
- Обелете скилидките чесън, леко притиснете с ножа, за да се отворят и сложете в тигана със стековете.
- В зависимост от дебелината и предпочитанията към стека, гответе от 3-6 мин., стекове с дебелина 2см.
- Обърнете стековете от другата страна и гответе още няколко минути. През това време може да поливате изпечената страна с мазнината от тигана.
- Махнете от котлона, сложете в чиния, поръсете със сол и оставете месото да почива 3-4 мин.
- Сервирайте като внимателно полеете с малко зехтин с трюфел и още малко сол с розмарин.