Съставки
(2-3 Порции)
- 200гр. Ризото с Манатарки
- 750 мл. вода
- 1 пилешки/зеленчуков бульон
- Пармезан
- 2с.л. масло
Начин на приготвяне
- Сложете водата да заври и прибавете бульона.
- Когато е готова, в тиган на среден огън, сложете маслото и изсипете пакета с ориза.
- Запържете за около минута като непрекъснато бъркате.
- Веднага добавете 1 черпак от водата и не спирайте да бъркате. Когато почти е поел водата, добавете още един черпак и пак разбъркайте. Когато ориза поеме и него сложете още един. И така докато оризът не поеме цялата вода ( около 15 мин).
- Свалете от котлона и сложете малка бучка масло, като хубаво разбъркате.
- Сервирайте с настърган пармезан.