Рецепти

Ризото с Манатарки

Съставки

(2-3 Порции)

 


Начин на приготвяне

  1. Сложете водата да заври и прибавете бульона.
  2. Когато е готова, в тиган на среден огън, сложете маслото и изсипете пакета с ориза.
  3. Запържете за около минута като непрекъснато бъркате.
  4. Веднага добавете 1 черпак от водата и не спирайте да бъркате. Когато почти е поел водата, добавете още един черпак и пак разбъркайте. Когато ориза поеме и него сложете още един. И така докато оризът не поеме цялата вода ( около 15 мин).
  5. Свалете от котлона и сложете малка бучка масло, като хубаво разбъркате.
  6. Сервирайте с настърган пармезан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *