Рецепти

10 Интересни вариации на таратора

Лято вече настъпи, а тараторът, сладоледът, освежаващите напитки и динята  май са неговите най-добри кулинарни приятели. Към тях ви даваме 10 интересни вариации таратор, за да имате вкусно и разнообразно лято.

 

Таратор с нахут

Към класическата рецепта за таратор добавете нахут (за 2 поции 1 чаша) Поставете всички съставки без зехтина в пасатор. След минута всичко ще е добило гладка консистенция и може да сервирате супата в 4 купички.  Украсете с  капки зехтин и при желание добавете краставица, нарязана на ситни кубчета.


Таратор с газирана вода

Може да приготвите таратора с газирана вода, за да има още по-освежаващ вкус или с кубчета лед – за да сте сигурни, че е перфектно охладен.

 


Жътварският таратор

Приготвя се вместо с килело мляко, с вода. В него се нарязва и пресен лук и се подкиселява с винен оцет.

 


Общ таратор

Вариант е да нарежете зеленчуците на ситно, да добавите кълнове – люцерна, кресон или тученица, и кисело мляко върху тях, а после всеки сам да си сипва толкова вода, колкото би искал да е гъстотата на таратора му. Поднася се в паничка, дълбока чиния, чаша или стъклен буркан.

 


Таратор с лешници

В класическата рецепта добавете печени лешници, вместо с орехи.

 


Таратор с кефир

В класическата рецепта добавете кефир, вместо кисело мляко

 


Таратор с мента

В класическата рецепта добавете ментови листа вместо копър

 


Молекулярен таратор

Таратора може да сгъстите с желатин или агар-агар, да го изсипете във формичка и след това да ядете с вилица.

 


Таратор с цвекло

Сварете червеното цвекло, докато омекне, отцедете го и го пасирайте. Разбийте киселото мляко заедно с вода и разбъркайте с пюрето от цвекло. Определено се харесва на децата.

 


Таратор с моркови

В класическата рецепта заменете краставицата със ситно нарязани моркови.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *