Recipes, Рецепти

Салата с ягоди и козе сирене

Съставки

 


Начин на приготвяне

  1. Козето сирене се охлажда за 4-5 мин. във фризер, плътно увито във фолио за свежо съхранение.

  2. В малка купа се разбъркват зехтинът, медът и лимоновият сок.

  3. Ягодите и листата на спанка се измиват и подсушават върху памучна кърпа или кухненска хартия.

  4. Сиренето се нарязва с остър нож на тънки резени. Ягодите също се нарязват – по-дребните наполовина, а по-едрите – на резенчета.

  5. В подходяща чиния се разпределят част от ягодите. Отгоре се поставят спаначените листа. Поръсва се с част от листата мента и по желание с щипка едро смляна морска сол.

  6. Добавят се останалите ягоди и отгоре се подрежда нарязаното козе сирене, резенчетата лимон, останалите листа спанак и мента.

  7. Салатата се поръсва с дресинга от зехтин, мед и лимон. Украсява се с резенче ягода и листенце мента и се поръсва с няколко капки балсамов оцет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *