Recipes, Рецепти

Панакота с шоколад

Съставки


Начин на приготвяне

  1. Сложете прясното мляко, сметаната, есенцията шоколад и 150 г кристална захар в тенджера на котлона и загрейте на средна температура.

  2. Бъркайте с телена бъркалка, докато захарта се разтопи и сместа се затопли (но без да завира).

  3. Махнете тенджерата от котлона и сложете пакетчето желатин, предварително разтворено в малко вода.

  4. Разбъркайте сместа добре, отделете 1/3 от нея.

  5. Сипете във формички.

  6. Сложете ги във фризер за 10/15 мин.

  7. През това време сложете какаото в останалата част от сместа и разбъркайте добре.

  8. След като извадите формичките от фризера, изсипете останалата смес в тях.

  9. Сложете го отново в хладилник да изстинат напълно. Украсете ги с настъргания шоколад и стръкче мента.
    Да ви е сладко!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *