Съставки
- Прясно мляко – 200 мл
- Течна сладкарска сметана – 200 мл
- Кристална захар – 150 г
- Желатин – 1 пакетче
- 1ч.л. есенция шоколад
- 1ч.л. Какао на прах
- Малко настърган шоколад за украса
Начин на приготвяне
-
Сложете прясното мляко, сметаната, есенцията шоколад и 150 г кристална захар в тенджера на котлона и загрейте на средна температура.
-
Бъркайте с телена бъркалка, докато захарта се разтопи и сместа се затопли (но без да завира).
-
Махнете тенджерата от котлона и сложете пакетчето желатин, предварително разтворено в малко вода.
-
Разбъркайте сместа добре, отделете 1/3 от нея.
-
Сипете във формички.
-
Сложете ги във фризер за 10/15 мин.
-
През това време сложете какаото в останалата част от сместа и разбъркайте добре.
-
След като извадите формичките от фризера, изсипете останалата смес в тях.
-
Сложете го отново в хладилник да изстинат напълно. Украсете ги с настъргания шоколад и стръкче мента.
Да ви е сладко!