Recipes, Рецепти

Паста трофие на фурна

Съставки

За соса

За сос бешамел

  • Разтопено масло 70 г
  • Брашно 50 г
  • Пълномаслено мляко 500 г
  • Фина сол 1 щипка

 


Начин на приготвяне

  1. За да приготвите запечената на фурна паста трофие, първо пригответе соса бешамел като смесите всички съставки в тиган на бавен огън.

  2. След това нарежете на ситно лука. Загрейте малко олио в тиган, сложете лука и го запържете на умерен огън.

  3. Добавете каймата и задушете за 4-5 минути, след което залейте с бялото вино и го оставете да се изпари.

  4. Добавете доматеното пюре , посолете и гответе около 20 минути на среден огън.

  5. Междувременно поставете тенджера с подсолена вода на котлона и я оставете да заври.

  6. Когато сосът е готов, сварете трофите, докато станат ал денте.
    Междувременно настържете проволонето с помощта на едро ренде.

  7. Когато макароните трофи са готови, ги отцедете в купа и добавете соса и бешамела.
    Разбъркайте всичко заедно, след което прехвърлете трофите в тавичка за печене. Покрийте повърхността с настърганата провола и настърганото сирене Грана Падано.

  8. Сега трофите са готови за печене в предварително загрята фурна на 220°C за 20 минути.

  9. След като са готови, изпечените макарони трофие се изваждат от фурната и се сервират горещи с все още течен кашкавал.
    Да ви е вкусно!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *