Рецепти

Печено авокадо

Съставки

  • 500гр. Домати
  • 2бр. Авокадо
  • 60г. Сирене Чедър
  • 100гр. Заквасена сметана
  • Червен пипер
  • Филийки хляб с квас
  • Зехтин, морска сол и черен пипер

Начин на приготвяне

*Препоръчително е тиганът да е с диаметър около 30см. С незалепващо дъно и да може да се използва и вър фурна.

  1. Загрейте фурната на 200С. Нарежете доматите на филийки и ги подредете върху дъното на тигана.
  2. Поръсете 1с.л. зехтин, щипка морска сол и щипка черен пипер.
  3. Нарежете авокатодо на две половинки по дължина и ги поставете върху доматите.
  4. Настържете на ситно сиренето, сложете по-голямата част в купа и разбъркайте със сметаната.
  5. Разпределете сместа върху половинките авокадо. Останалото сирене поръсете навсякъде + щипка червен пипер.
  6. Печете за околo 15 минути или до златист цвят. Препечете филийките квасен хляб.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *