Съставки
- 500гр. Домати
- 2бр. Авокадо
- 60г. Сирене Чедър
- 100гр. Заквасена сметана
- Червен пипер
- Филийки хляб с квас
- Зехтин, морска сол и черен пипер
Начин на приготвяне
*Препоръчително е тиганът да е с диаметър около 30см. С незалепващо дъно и да може да се използва и вър фурна.
- Загрейте фурната на 200С. Нарежете доматите на филийки и ги подредете върху дъното на тигана.
- Поръсете 1с.л. зехтин, щипка морска сол и щипка черен пипер.
- Нарежете авокатодо на две половинки по дължина и ги поставете върху доматите.
- Настържете на ситно сиренето, сложете по-голямата част в купа и разбъркайте със сметаната.
- Разпределете сместа върху половинките авокадо. Останалото сирене поръсете навсякъде + щипка червен пипер.
- Печете за околo 15 минути или до златист цвят. Препечете филийките квасен хляб.