Рецепти

Претцел

Съставки

  • 1 ½ чаши вода, топла
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 пакет активна суха мая
  • 4 ½ чаши брашно
  • 3 с.л. масло, разтопено
  • ⅔ чаша сода бикарбонат
  • 2 яйца, разбити
  • едра сол

 


Начин на приготвяне

 

  1. В купа смесете топла вода, сол и захар. Добавете маята и оставете да почине 5 минути, докато маята се активира.
  2. Добавете брашното и 2 с.л. масло и разбъркайте добре, докато се образува тесто.
  3. Извадете тестото и използвайте останалото масло, за да покриете купата.
  4. Поставете обратно тестото и покрийте купата с найлоново фолио и оставете на топло място за 1 час.
  5. Загрейте фурната до 230°C
  6. Нарежете тестото на 8 части и ги разточете на тънки въжета, като завъртите двата края, за да оформите във желаната форма.
  7. Добавете сода за хляб в голям съд с вода и оставете да заври. Варете всеки геврек за 30 секунди от всяка страна.
  8. Прехвърлете гевреците в тава за печене, намажете с яйчена четка и поръсете със сол. Печете 10-15 минути, до златисто кафяво.
  9. Наслади се!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *