Съставки
- 1 ½ чаши вода, топла
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. захар
- 1 пакет активна суха мая
- 4 ½ чаши брашно
- 3 с.л. масло, разтопено
- ⅔ чаша сода бикарбонат
- 2 яйца, разбити
- едра сол
Начин на приготвяне
- В купа смесете топла вода, сол и захар. Добавете маята и оставете да почине 5 минути, докато маята се активира.
- Добавете брашното и 2 с.л. масло и разбъркайте добре, докато се образува тесто.
- Извадете тестото и използвайте останалото масло, за да покриете купата.
- Поставете обратно тестото и покрийте купата с найлоново фолио и оставете на топло място за 1 час.
- Загрейте фурната до 230°C
- Нарежете тестото на 8 части и ги разточете на тънки въжета, като завъртите двата края, за да оформите във желаната форма.
- Добавете сода за хляб в голям съд с вода и оставете да заври. Варете всеки геврек за 30 секунди от всяка страна.
- Прехвърлете гевреците в тава за печене, намажете с яйчена четка и поръсете със сол. Печете 10-15 минути, до златисто кафяво.
- Наслади се!