Recipes, Рецепти

Меню за лятна вечеря

Dinner table setting

Средиземноморска салата + Антипасти

Съставки:

  • Смесени зелени салати (рукола, спанак и романа)
  • Чери домати, разрязани на половина
  • 1 краставица
  • 1 червена чушка, нарязана на тънки филийки
  • 1/4 червен лук, нарязан на тънки филийки
  • 1/4 чаша маслини „Каламата“, без костилките и разполовени
  • Фета/козе сирене/бри/чедър/пармеза/манчего/горгондзола
  • Комплект за сирена

За дресинга:

Начин на приготвяне:

  • В голяма купа за салата комбинирайте зелените салатите, чери доматите, краставицата, червената чушка, червения лук и маслините Каламата.
  • Подправете със зехтина и оцета, сол с червено вино, прясно смлян черен пипер. .
  • Разбъркайте хубаво салатата.
  • В едно плато нарежете и наредете ващите сирена по избор и гарнирайте със сладката от комплекта

Пилешко с лимон и билки

Съставки:

Начин на приготвяне:

  • В купа смесете 3 с.л. зехтин, счукания чесън, лимоновата кора, лимоновия сок, сушената мащерка, сушения розмарин и солта за бяло месо.
  • Поставете пилешките гърди в затваряща се найлонова торбичка или плитък съд. Изсипете маринатата върху пилето, като се уверите, че то е добре покрито. Мариновайте в хладилника за поне 30 минути (или до 2 часа за повече вкус).
  • Загрейте фурната на 200°C
  • Печете около 40 мин или до златист загар.

Чийзкейк със сладко от ягоди

Съставки:

Начин на приготвяне:

  • Бисквитите се смилат на брашно и се смесват с разтопеното масло.
  • Сместа се разпределя върху дъното на форма и се оставя в хладилника.
  • Към разбитото сирене се прибавят захарта, ванилията и сметаната, разбита с пудра захар. Всички съставки се разбиват, докато се получи еднороден крем.
  • Охладеният блат се покрива с крема и се връща обратно в хладилника. Кейкът се намазва със сладкото. След това се оставя чийзкейка в хладилника за една нощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *