В купа смесете 3 с.л. зехтин, счукания чесън, лимоновата кора, лимоновия сок, сушената мащерка, сушения розмарин и солта за бяло месо.
Поставете пилешките гърди в затваряща се найлонова торбичка или плитък съд. Изсипете маринатата върху пилето, като се уверите, че то е добре покрито. Мариновайте в хладилника за поне 30 минути (или до 2 часа за повече вкус).
Бисквитите се смилат на брашно и се смесват с разтопеното масло.
Сместа се разпределя върху дъното на форма и се оставя в хладилника.
Към разбитото сирене се прибавят захарта, ванилията и сметаната, разбита с пудра захар. Всички съставки се разбиват, докато се получи еднороден крем.
Охладеният блат се покрива с крема и се връща обратно в хладилника. Кейкът се намазва със сладкото. След това се оставя чийзкейка в хладилника за една нощ.